點解越煮越好會被職人吹水超越?

509 回覆
330 Like 11 Dislike
呢D係邊到可以查到??
DC9自已照下鏡啦~!!!!
開1.75x睇
仲要有事業線
佢幾時再開番做私房菜?
我係唔太識煮飯既人黎,每次想煮都會開星星d片睇幾次,邊睇邊停再跟佢點處理,起碼煮出黎同出面d味道都好似(唔似係因為自己唔識控制份量),星星d教學真係廚房白紙恩物黎
做人要有口德,呢下真係重要~~~~
我開2位看的~~~~~
佢有把刻住職人吹水嘅菜刀,好似話係網友送
個氣炸鍋又係網友送,佢話過再之前有公司話要sponsor佢氣炸鍋但佢拒絕咗
我都想知應該跟佢口講定跟佢字幕既份量好
我想知點教錯
星星就做廚出身既
個阿好呢?佢做乜出身? 佢係咪做廚先? 唔係家庭廚去指人地出邊做廚既做錯野呀?
佢叫你用老婆個薇鋏 夾走豬毛
無老婆女友點算??
愈煮愈鳩佳寶鮑汁佬
CLS
家庭式煮婦都知凍肉要飛飛水,整走雪味+D污濁野(即係積左係到又清走既血果類野)
乜撚野唔好用水浸肉
閪D去講 肥媽教煮都要飛水啦
覺得星星師父啲菜式好多啲料都好易搵甚至好多料已經日常普通家庭都會有係廚房
步驟簡單方便左,就會自然想跟佢學多啲
王剛係教大家比錢出去食唔好搞咁撚多野
鮑汁佬都咁多人subscribe 就知香港人其實幾劣
星星師傅d 教學到肉, 教大家廚房最神秘嘅用料, 方法.
同埋佢嘅形象, 電視上冇人好似佢咁堅係廚房打幾十年出黎.

即係, 下面, 你會跟邊個學騎馬?

on9到,買支靚穩定器
升級下D器材好過啦
我記得以前好多人討論馬田,我次次都叫人睇星星師傅

畫面係唔靚㗎喇,講嘢又慢

但你慢慢睇就會發現佢嘅用心良苦,同埋睇完走去煮返出嚟真係好食

我唔識佢都當咗佢係我師傅㗎喇 幾乎所有中式煮食技巧都係喺佢身上學返嚟

有時屋企人話好好食仲會叫我再整過 勁有滿足感

巴打覺得邊樣餸最好食?
屋企有位都要樓底夠高 有專業抽油煙機
佢嗰個係studio,只係用嚟拍片
唔係我哋屋企咁仲要住人
有睇
但嫌麻煩
例如佢次次都要熬高湯
我用雞湯/濃湯寶就算
久而久之因為知道自己唔會跟佢煮法就唔想睇

星星有時講錯咗 或者到最後試味再調教 所以字幕會修正返
其實都好正常,煮嘢食係要試味 唔係要跟足,用支豉油牌子唔同都會唔同味啦

麻煩哥係後製加聲落去,所以一致啲
退咗休啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞