啱啱喺巴黎俾人偷晒啲錢

941 回覆
210 Like 981 Dislike
佢講英文粗口呀,fuck唔撚識講咩?
google 都大撚把
如果北到saint denis呢o的直頭生人勿近啦,白天都唔好去
同埋邊個話淨係得北面
睇黎你要了解下咩係banlieue
London 俾人偷嘢係唔好彩
巴黎冇俾人偷嘢係好好彩
啲香港仔視野係咁多
一班冇毛潔癖撚

去過半百國家,老實講紐約比巴黎更大浸味
巴黎所有歷史文化河景花園景都屌打日韓
連日本仔都好fancy法國
去到香港連登仔就一文不值
終於有個識d野既師兄

巴黎既美在於佢既歷史建築大街小巷,巴黎人既氣質,城市既氛圍

連登仔死返去東京食拉麵算啦
我都要收返少少嘅
*對比東京姐 日本太多好地方
你都onL9, 倫敦勁多扒手
saint denis 睇國家隊波都係要去下嘅
睇完咪跟一大棚人走
就算係帶住單反 只要齋手機cardhold有塞入褲袋最入
真係未出過問題
通常女性中招多啲嘅,去到巴黎仲帶水桶袋/啲大開口袋,真係唔好話人blame the victim
一樣嘅setting喺慕尼黑一樣係邀請賊仔埋身
去平壤啦你
地鐵乾淨 治安又好
啱曬你
過2年又奧運會,大撚把人去
全世界最多遊客既地方就係巴黎
你自己檢討下
係香港一樣試過比人攞刀打劫同埋係街搶手機
一次係元朗 一次係太和錦山 報完警查find my iphone location仲要上咗深圳

香港真係好撚危險

利伸 發生係2014 同2015年
同意 巴黎賣點從來都唔係乾淨同安全
係 歷史 fashion 美食同art
無乜culture嘅人先會話巴黎垃圾
香港全球安全數一數二 去得旅行就自己提高警覺
買貼身wallet 乜都好
歐洲都覺得危險 南美非洲真係唔洗去了
同意
將浪漫同安全/乾淨掛上等號真係好on9
咁新加坡 一定最浪漫
去Paris都唔睇實自己啲野/錢
我早幾年去Paris 直頭係著長外套收哂啲銀包同貴重野響內袋再拉拉鍊 2張10歐放前褲袋要比錢先拎出黎
文化差異 我地唔興開口同人打招呼
但法國人如果你開口唔講bonjour係無教養同禮貌既表現
講hello / excuse me 都唔得
有一次我講 excusez-moi 然後直接問問題 比人大聲用 “bonjour” 回禮 暗示我無講bonjour
講左bonjour大部分人都好nice的
盜亦有道
c線好乾淨啦,經咁多有錢區
你見識少,d線既絨毛凳同地下係望落從來冇洗過咁
續居留 整護照
除左呢d 我覺得無用
你就算比人入屋爆格 有哂cctv都一樣唔會捉到人
除非你係名人 或者上哂新聞 先可能會有人去查
班差佬自己都話 如果去查呢d案 咁警察局會做唔過來
咁又唔係既 都一樣係有正常咁 視乎個人習慣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞