啱啱喺巴黎俾人偷晒啲錢

941 回覆
210 Like 981 Dislike
去得法國,見到班力架同摺屎就一定被之則吉
更加唔好同佢地有任何眼神接觸
裝修間supermarket
好彩少少仲要幾靚女
拎埋contact
仲約埋食飯 佢俾飯錢
係歐洲住咁多年去過咁多地方旅行都無比人偷過野
做人小小驚覺性都無? 次次聽人講比人偷乜偷物都覺得係本人on9
當時係住響個FD度,佢嗰度係Montrouge再轉T6 4個站
日日都係咁搭Line13再其他線四圍去
真係唔多覺Metro站臭,可能係初春,唔太凍又有D暖
天氣熱D應該都會臭

我FD話唔好同班力架同摺屎有任何眼神接觸就應該冇乜問題
而且我都係著牛仔褸同褲+跑鞋
而且我平均步速都比較快,唔比機會佢地埋身
要睇手機搵Google Map之前,睇清楚四周有冇可疑人物啤撚住我
所以兩個星期行街都完全安全
報咗,但班法國黑警話做唔到d咩。this is France
唔伙話針對D咩法國人,但係果到係法國黎
坦白講有好有壞,我住歐洲兩種我都見識過。我識一個一路打散工一路讀碩士;又有一個尼日利亞人讀u屈蛇帶條女返宿舍日日屌到大肚,煮嘢食又勁乸西冇手尾

老鼠屎%佢哋真係特別高
去法國至少要請2個保鏢
成個歐洲最撚污煙漳氣
巴黎都算TOP嗰幾個 又臭又污糟
投訴啲警察啦,唔做野
一定要影佢擺上網
法國呢啲文明國家都可以黑得咁光明正大?我以為食煙已經好離譜,原來可以好似南美咁衰嘅!
你呢位著名親支派就算吧啦

揾香港警察報案咪又9hea居多,騙案有銀行戶口都唔去查
就算英國呀打荷包爆格呢啲聽講差佬都唔會理
認真講句
出外旅行 見到任何人approach都唔好理

除非你已經融入咗當地
佢哋一定知邊班人做嘅
蕭長官仲喺電台講一年幾多單騙案,呃咗幾多億.即係變相同人講警察有幾無能.
去多扒手嘅地方旅行我通常都擺定spare錢入鞋入面
會分開身體唔同地方擺錢
祝樓豬平安
亞洲視野
住亞洲治安好太take it for granted

法西意多扒手就係垃圾
呢啲瑰寶唔啱亞洲佬,去返泰國日本拜神就啱㗎喇
去過一次巴黎真係勁唔鍾意
嗰時候又係去倫敦順便去巴黎玩,倫敦治安好好多。
你講普遍東亞人種守規矩
咪又係得日本 半個台灣南韓 同舊香港

不過歐美petty crime 好普遍係真
咁講俄羅斯治安好好多,雖然連登仔實唔啱聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞