啱啱喺巴黎俾人偷晒啲錢

941 回覆
210 Like 981 Dislike
Btw 點會比個賊走
唔捉住佢?
大把連登仔成世住公屋 連機場都未去過 信佢哋
要用防盜香蕉袋放前面
最好用埋貼身袋放passport
或者用有暗袋嘅腰帶放錢
19年之前去
我唔熟法國嘅法律,歐洲講人權,你唔俾佢走分分鐘俾佢告返你轉頭,話你歧視話你侵犯人權
歐洲左膠當道,唔好用香港個套諗佢哋
咩係防盗香蕉袋
https://www.monsacantivol.com/produit/sacoche-banane-antivol-city/
好似呢款咁
法文叫呢款貼身斜揹長型袋做sac banane
加埋antivol 就係防盜
巴黎治安衰過中國任何一個城市
樓豬返倫敦又會被偷一次
北歐而家都冇咁安全
試過芬蘭比兩個流浪漢由中央車站跟到第二個城市
點解知道佢地跟緊我 係因為上車前佢哋明明行緊相反方向 上車之後佢哋隔咗陣跟住上
我仲要上錯車 落車上返第二架 佢哋又跟住上
到站之後我注意到佢哋 即刻急腳走 佢哋又急腳跟
後尾求其上咗架巴士 要俾司機check 飛佢哋先冇再跟
利申身上冇名牌 得部相機掛係前面
我去巴黎都冇帶現金
歐羅係點都未見過
芬蘭啲小鎮好偏僻,可能唔係打劫
係想食人肉
法國d 力架好撚癲去過一次唔會再去
嗰次去巴黎鐵塔成堆黑人圍過嚟迫人買d濕鳩手信
睬佢都傻
意大利人自己搭巴士都唔俾錢
又話唔識法文,又識聽操口?
十幾年前去巴黎個印象都麻麻,都知佢治安唔好

前2個月去感覺好咗好多,可能少咗遊客,壞人都少咗、地方又乾淨咗

我都有搭地鐵、有行鐵塔果類,又唔覺有人係咁𥄫住

下次去都要好小心先得
咁香港人去得嗰度一定唔會住Gare de Nord以北
住喺巴黎北面真係用生命去賭博 就算去嗰邊行天黑前一定要離開
通常塞納河兩側都幾安全
有錢咪住1,2,5,6,15區
冇咁有錢咪住12,13
之前去Barcelona為左唔比人偷錢係淘寶買左條底褲有拉鏈,大部分cash都擺底褲
樓主無左幾多錢?
200幾euro
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞