啱啱喺巴黎俾人偷晒啲錢

941 回覆
210 Like 981 Dislike
因為收曬啲力架過去
criminal
樓主的確係on9左d
但你話要精通法文先去得巴黎
呢樣野完全講唔通 黑人問號
連登先有呢d思想
巴黎真係好 L 驚,行幾步就有力架吊你尾,我多數淨係帶credit card 出去。
lm
Ok袋放大髀
不過個喼反而冇事
試過又係去法國比人偷護照,去到差館班友見怪不怪,態度差Hea住做邊吹水邊打文件。搞一大輪先番到香港
你淨係去過巴黎同里昂?
正解
今時今日重邊有人帶大量現金
帶D碎銀 + 部垃圾舊電話做 wireless payment 就夠
冇嘢比人搶
最緊要準備把刀有乜事起碼可以防身
當然我係講緊巴黎唔係香港
巴黎比人扒左就等claim 保險啦

無可能搵得返,個度d差佬最多開報案紙比你

香港d狗都唔包幫你搵返啦

除非你係鄧小強個仔啦

人在異地財物就小心啦,基本亞洲人猶其遊客樣係歐洲已經寫住atm係額頭度

人在巴黎,樓主有冇需要可以幫到你
其實所謂ge浪漫城市,真係同第三世界國家不大分別
你夜晚去巴黎鐵塔附近,d黑人多撚到仆街,拿撚住d細鐵塔呀,其他垃圾嘢sell你,你係會真心驚
又唔係去住, 去旅行都要識local language 都on99

利伸: 玩均東南西北歐, 淨係講英文
求仁得仁啦
你一個人去?
香港危險d啦
你諗太多巴黎人識英文,巴黎其實都唔知有冇一半人可以講到較為流利既英文
金鐘m記連登仔既手臀
會唔會比黑鬼搶番把刀反殺
ching 噏乜鳩
上連登講事實警告d未去既人實際d
定係呵返樓主話唔係你問題實際d
你呢d諗理想唔諗現實既柒頭真係好撚好笑
哦係呀佢地可以做好d 但佢地做得唔好係多年已知事實
你仲中個頭埋去 大家都係講返所見所聞啫
唔知你上哂頭咁做乜撚野
你用詞再狠再惡毒又點 你同我講做乜
Translate做法文同佢地講囉
去過三次都無野幾好
不過一個人去要一眼關七就真 樓主太年輕了
咁大個人唯一一次俾人偷銀包就係廿幾年前喺巴黎俾班仆街冚家產gypsy 偷
但日常旅行會去既地方都可以用英文解決
自己弱智 當交智商稅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞