啱啱喺巴黎俾人偷晒啲錢

941 回覆
210 Like 981 Dislike
南歐全部遊客區都係咁
永遠唔會再去
我又係俾人偷電話
早幾年都試過一條友去巴黎,
冇遇過小偷
小心d gypsy就ok
反而有次同fd係白金漢官門口差d俾人偷野
巴黎治安出名差架喎
早知上黎問吓你哋先出發
扒手都算好...
我19年岩岩到法國..係巴黎南站上地鐵果陣俾黑鬼揪高我個唿..唔俾我放落地..不斷口UPUP 唔知佢講咩..之後後面有2個係我左右褲袋偷哂D銀包..地鐵準備關門..佢地就走哂..入面D乘客 唔敢同我有眼神接觸.. 好彩係搶我..唔係搶我女朋友..
最後落車CUT卡都俾人碌左萬幾蚊..有5000蚊仲係捐去慈善團體...
第2朝一早去報警..又變左人球..一間話裝修緊..唔做..一間話就黎關門..唔做..去到第3間..入面5-6個亞洲人等緊..等左2個鐘..原來只係俾部IPAD你自己填..無論你填到D資料幾充足...最後個警察都會幫你DELETE哂重要既資理..等佢地可以用唔夠料追查而唔駛做..齋出張報案紙俾你CLAIM保險..
最後因為買左最貴果隻保險..所以信用卡同錢都CLAIM番哂..無損失
不過之後成個法國都擔驚受怕..由其是上巴黎鐵塔..勁多黑鬼..好撚驚

BTW 以後唔會再去法國
巴黎係咁架喎
高危城市嚟
搶野都有,不過你保持警惕,佢地就好少會向你埋手
老實應該用debit card
而且都冇乜地方收cash
其實好正常,你去英國唔識英文咪一樣含
咁我聽日直程唔出酒店啦講到好似第三世界國家咁
巴黎辣殺城市,又多力架仲有gipsy
外國真係好危險
啲力㗎有時會見你警惕,扮衝埋嚟或者嚇鳩你但你又無咩做到
正垃圾人種嚟
比人偷野係你on9 仲左搞右搞 影衰晒 樓主五毛 影衰香港人 拉
因為支那人係佢地眼中=大把錢 好恰 易搶
搞到亞洲面孔係巴黎比人㩒住搶野偷野
日日見一車車支那人比人搶
On撚鳩

歐洲都唔小心財物
巴黎安全都講得出。。。。。
認真答你 我住巴黎
偷野真係好普遍 錢銀一定要跟身
俾人偷左d咩都好 差佬都係唔會理
佢地最多就係俾張報案紙你
安全係睇區份 自己小心啦
SOSAD...
你住酒店都好D..
我AIRBNB...間屋係好靚..
但個大門有超過十把鎖晚晚訓覺都鎖哂之外..仲搵野頂實隻門
歐洲地方好多都用Apple Pay就搞掂啦
淨係袋20歐羅 酒店卡 電話出街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞