啱啱喺巴黎俾人偷晒啲錢

941 回覆
210 Like 981 Dislike
頭先喺supermarket俾人偷咗啲錢,我叫supermarket個主管比CCTV我睇,條仆街唔肯,我仲要同佢係雞同鴨講。真係火都嚟,跟住我報警,但法國警察竟然同我講話佢哋都冇權睇。仲話喺法國扒手好普遍,佢話就算睇咗CCTV都唔可能搵得返d錢當時喺supermarket我俾錢時只有兩個人喺我左近,我拎完錢出嚟擺低咗個一蚊歐羅後,個袋冇拉拉鍊一兩秒。跟住啲錢就已經唔見咗。我懷疑後邊嗰個人偷咗我嘅錢,我只係叫佢留低等差人嚟協助調查,因為佢算係suspect ,條仆街仲講粗口鬧鳩我
聽到我話報咗警,條仆街就即刻要走,但係又唔肯俾我睇吓佢個袋有冇嘢。我九成九覺得係佢偷咗。
去巴黎真係小心啲,我太低估咗佢哋嘅扒手當然我自己都戇鳩鳩咁,諗住巴黎同倫敦香港咁安全而家諗緊好唔好聽日就返倫敦好,因為巴黎感覺到好唔安全,地鐵站又有好多流浪漢又臭又污糟。
報警係攞口供紙claim保險咋,不過條友應該跟左你好耐
法國啲扒手好難防,冇唔見護照/電話已經算好彩
在我去過既地方中 巴黎同里昂係最浪漫的
咩人種
不嬲係多扒手
樓主下次小心啲
我第一次去,唔知
冇諗過喺supermarket都會俾人扒
白人
巴黎治安衰撚過非洲
但頭先已經好夜㗎,我又好攰。所以最終冇去警署度落口供,咁照你咁講係咪聽日去落口供會好啲?
東歐佬
你放背囊???
放定50歐嚮衫袋
唔好成日摷嘢出嚟
巴黎真係好撚污糟,有好撚多力架。完全令我對巴黎浪漫嘅印象消失得無影無蹤
好勇
應該唔係,應該係當地法國人。條仆街仲話我唔respect佢哋法國人,真係好撚黐線。法國人真係好撚垃圾,歐洲人嚟講法國同意大利係咪最差嘅人仲
係咩
我唔知貪佢近英國,坐兩個鐘頭火車就到
點解咁講
巴黎出哂名多扒手
法國係咁 閪撚到
唔識法文你含得
喺歐洲地方一定財不可以露眼
歐洲地方尤其係巴黎好多專業小偷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞