不規則分享|化妝品 + 護膚 46

1001 回覆
1 Like 6 Dislike
多謝你嘅建議,遲啲試下canmake啲色先。之前買咗盒excel一直未用,用嚟練下手都好。
想請教大家覺得水楊酸係咪好work
我塊臉好易有粒粒同易出暗瘡
暗瘡應該算係閉鎖性粉刺
紅左一撻先慢慢腫
擠唔到的

今個星期買左有水楊酸既洗臉膏
上左幾日暫時好似正常
冇咩大分別
唔知之後使唔使再買水楊酸既精華
擔心會太勁
但又好想唔再發炎
我用曼秀雷敦咋
其實我都想知
最近有啲心郁郁想買呢啲led mask 主要想用紅藍光 但價錢都頗貴 所以真係好想知係咪真係會有用
我覺得你要搵出生閉鎖性粉刺嘅原因先
我之前都係咁生暗瘡 又係紅腫痛無膿 後尾發現係荷爾蒙問題
最近又生多左又搵到係新買嘅面霜唔啱我用

水楊酸/果酸我淨係一個星期用一次
B3精華就晚晚用 我覺得B3對預防暗瘡粉刺好有用
咁睇嚟都係睇下醫生先
睇完再試下B3得唔得
謝謝你
眼底有細紋嘅話 大家有冇眼霜推介
有冇人用過esprique comfort makeup cream?
想搵一隻有色防曬
又唔想搽粉底
呢隻用一段時間會唔會好油/起暗粒?
有冇唔結塊睫毛液推介
canmake quick lash curler separate?
但係好難卸 要買埋佢隻卸睫毛液先得
想問下有無油/痘痘肌既人用過油黎保養 例如摩洛哥堅果油
睇咗婊姐同有啲網友分享 話用完反而補充咗好既油 令皮膚油水平衡而好番有啲想試又有啲驚
我會剪細塊水楊酸棉片敷落粒瘡度
跟著再搽Benzac 5%
兩日左右就見到濃頭
想問下大家唇部護理有咩推薦?本人唇極乾+唇紋都好深下
本身用緊fresh 枝黃糖,近排見到clarins枝唇油好似都唔錯 但驚佢太笠搽上嘴overnight 會hi到周圍都係
有冇人有用過可以分享下用後感感激
我現用凡士林就可以解決呢個問題
ettusais 睫毛底膏 好正
睇台妹勁推
平時就咁當睫毛膏用
full make up時當base再加其他mascara
想問下修眉大家有冇好介紹
幾鐘意bobbi brown
我都諗住去試下
有冇去開邊間覺得好
我都係去番近自己區嘅 試過幾個staff 冇一次會唔滿意
係試過幾次有個男嘅修得好痛 一定會拔到紅曬 但佢修得最好睇
好呀thankssssssssss
有冇人一齊夾幸福肌新款角質面膜?
有興趣留個tg
用緊
好用 全日唔會dup
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞