不規則分享|化妝品 + 護膚 46

1001 回覆
1 Like 6 Dislike
打pico
有冇絲打 打過thermage/Ultherapy
真心打一次好過用勁多錢試邊隻岩用!
想問下大家乾肌用唔用得synergie維a?
絲打係經香港個代理買?
係,之前有試過係US網經集運番香港(因為有代理權所以唔直送香港),但發覺其實等到佢有減價都唔差得多,所以就直接買啦
之前試過black Friday係amazon us 買
直送香港
唔知依家仲有冇
好多皮膚科醫生都話眼霜其實唔係必需品
因為搽得上面嘅其實眼部都搽得
最緊要平時做好防曬去防止曬到有眼紋
晚間就做好保濕 瞓多啲覺
都係gimmick嘢
Face cream搵到幾好用嘅
但係toner 同 serum自己用嚟用去都唔覺得唔同product有咩分別
唔係sold by amazon wor
唔驚假?
想知毛孔大+有啲斑 打邊隻pico先有用
好似聽過有隻叫"蜂巢" 針對毛孔/凹凸洞
但可唔可以同時去埋斑? 定係要兩樣野分別打唔同機頭既pico
同一部機配唔同頭用
問清楚包晒咁多頭就ok

搭單問眼紋打邊隻最好
一有表情就眼尾眼底出晒
想問下有冇絲會自己整眼睫毛
其實係 同埋eye cream係賺得最多錢嘅product嚟 因為眼霜永遠都係細細盒咁賣 容量細得嚟但就賣得最貴
護膚從來都係防曬同保濕做足 定期去下角質就得
請問DFS 6折點解會有?係唔係所以產品都係正價6折?
慶幸屋企人教我小學開始搽防曬
不過成日都唔係好清楚保濕嘢係咪真係有用 特別toner
如果乾甩皮 搽油效果仲好

有冇人用過呢個BRAND 又支付寶又賣行ig廣告覺得有d伏伏地
IG勁多佢既廣告, 但對韓國brand印象仲係好多香料
早幾日sogo佢試上手 我問可唔可以試額頭 佢話我本身有化驚kick粉 試左頸 但返去我覺得買深左因為之前另一間比過sample 我覺得淺一度靚d 但佢話果隻我會白左 但依家化完好黑咁 個碎粉又好乾同厚咁 點算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞