不規則分享|化妝品 + 護膚 46

1001 回覆
1 Like 6 Dislike
dr jart 藍色丸仔幾好用
我呢啲超敏感 濕疹人都覺得okay
Amazon都有cerave 官方AC賣 我買過好多次啲野都冇出事
用Amazon 買仲方便過HKTVmall
HKTVmall啲送貨時間又衰
之前用開nars但係覺得鼻翼附近好乾 轉左decorte之後妝感好好多
Abib heartleaf
想買呢支香水 想問下呢個網真定假?
或者有咩網信得過又平D
https://lafee-beauty.com/products/gucci-flora-gorgeous-gardenia-%E6%B7%A1%E9%A6%99%E6%B0%B4?variant=31304062861361
早c晚a有冇平靚正推薦 主要想去印
想問cpb 碎粉係咪完全唔控油 ?
因為base 同粉底覺得好好用
想一套用

但我習慣用有少少控油既碎粉

偏乾但T 位會出油
用完成枝無乜用
轉用kiehls 即刻睇到個分別
有無人用過caudalie
皇后水、精華個幾set好似好抵咁
有無人用過韓國round lab護膚品
成日見啲review都幾好咁
By Terry 真係好滑 冬天有少少乾 用完全日都係matte面
excel碎粉好好用 不過一定要係限定個隻款 年年都一定會入手
最近試咗shu uemura粉餅都幾好用 超薄上一浸面色已經好好多 不過我覺得始線粉餅易出油 黎緊又熱 用黎補妝就OK
皮膚乾, 易會出油, 大毛孔, 膚色暗啞, 一直用緊cdp 粉底液, 想試下d高遮瑕粉底液, 有咩介紹, 定try double wear?

-Cdp the foundation: 揸上去好親膚, 貼面, 又唔乾, 冬天用好好, 但黎緊夏天頂唔順, 遮瑕唔夠, 會再焗部用cdp RADIANT FLUID FOUNDATION topup加上面兩邊…. 不過呢兩隻都唔夠遮….
自推 仲想問下慢受雷敦暗瘡膏好唔好用
k唔會好易敏感咩
佢已經sell不易致敏
精華好用皇后水我就覺得夏天應該啱用多啲
混油撚後悔買咗精華
用完你覺得有冇白到 淡到印?
對k感覺麻麻成日見人屌佢金盞花
金盞花因為佢sell 原塊, 所以有落防腐劑。

應該無咩人鐘意日日用防腐劑係塊臉到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞