不規則分享|化妝品 + 護膚 46

1001 回覆
1 Like 6 Dislike
之前不嬲都買到 樓上有人上個月先買完

香港買係大陸運落黎
同埋大陸係分裝唔係美國原裝(感覺好唔衛生),而且個期冇咁新,所以不了

我買嗰時八折仲送貨裝保濕+ travel size vc +free ship
同埋澳紙匯率好抵..所以平過美國
就算集運返港都係$2x/磅姐…不過我fd帶返黎慳返
有冇絲打用過日本&be嘅UV Primer? 會唔會好痴立立?
我都想知前日係日本返 全線斷貨
想問下邊隻遮瑕好用?ipsa同kp 都買過,唔係想像中好用
想遮咩
我個陣見到人話好用防曬又高,去日本一次過買咗兩枝
個陣分別係日本同香港都有用,真係少笠,個陣仲要冬天搽粉底又會起擦膠碎
利申 試過淨係用完化妝水再用佢都照起擦膠碎

係香港都見好幾個beauty blogger話實測真係太笠,抱太大期望
眼圈
係咪好嚴重?嚴重嘅話就要調色
nars買兩枝 一枝橙一枝你膚色
coverage好高 但預咗用得耐就有啲乾
覺得貴嘅話 試吓平平地玩下excel 呢隻冇咁乾 我覺得都唔差嘅
唔嚴重
想知有邊隻眼霜好用?
咁淨係買啱自己膚色嘅就得
完全唔適合香港天氣
有冇絲試下muf新粉餅 會唔會浮粉
之前買黑盒誤打誤撞買白咗隻色號所以攞嚟遮淚溝但會浮粉 唔知新嗰盒點
所以而家最好一係搵朋友外國買/ 轉運?
我喺AMAZON US買開無咩點格價
佢有時會平咁就會入貨
假如8 折再送贈品咁就抵買。

復活節搞85 折 + 免運
你哋覺得咩嘢最好用?
其實重點係我想買嗰支1% retinol冇得直寄香港
(用香港地址會顯示Currently unavailable )
還掂都要轉運 所以我先想喺官網買
咁啱又有fd澳洲返黎問有冇野買咪順便
你想做d 咩
睇下有咩好用
用過VIT C同埋salicylic acid toner
好多年冇用過
以前用過2%水楊酸精華覺得好立
有色防曬質地幾好,衰在偏粉紅同深色
係想買1% retinol 香港冇乜選擇先揀佢
Youtube好多人介紹你可以睇下
我覺得還可以,用完無咩油, 重可以當化妝水用

我想試0.3 retinol 同10% aha body lotion

用到1% 已經好勁
我都驚敏感
用左Neutrogena一個月炸 覺得好work(聽聞0.2%)
啲皮膚光滑左 暗粒少左 冇甩皮
未用之前每次M前都會甩皮同生瘡
所以心急想用1%
聽你講應該唔係用左好耐?

咁快上1% 怕你皮膚 頂唔到
有無人用過Chanel新版Le Blanc珍珠光采防曬粉餅?

BA幫我用海棉試上面,好靚,好有光澤!
買完兩個鐘返屋企照鏡,有啲顯毛孔
係咪用化妝掃上會好啲?

呢款粉餅無得齋買粉樸替換,一定要連refill買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞