咒術迴戰 (25)

1001 回覆
13 Like 4 Dislike
冇肉體,一般人當佢隱形
咁先大獲, 想殺人就殺人, 你睇下漏瑚
石流龍係唔洗術式都出到咒力炮,旁白有寫
開領域需要大量咒力, 應該有機會會用領域用到無MP
不過領域消失後最大問題係短時間內用唔到術式
但係唔影響咒力輸出
涉谷事件中 係咒術師眼中 55555拔除成堆特級咒靈

係普通人眼人 55555好似 台灣 鄭捷咁囉
喺咒術界高層眼中 55555係夏油傑既聯合策劃人
我睇翻譯佢寫 佢既術式係咒力輸出 所以係用到
咁應該係開領展太過複雜 消耗左精神力
暫時用唔到d複雜既術式 所以得輸出形術式用到
而唔係所有術式都用唔到 咒力輸出佢解釋都係術式一種
真希已經屈晒機如果下話芥見講到佢唔受領域限制咁佢應該係學生入邊最勁嗰個
咒力=MP
乙骨mp 暫時已知係最高
佢同石流龍一齊開領展後 得石流龍用到術式
可以理解既係使用術式除左咒力(mp)
仲有所謂既術式值

試下當佢係一隻game咁既角度睇既話
術式值有100
普通使用術式要用10點 而回復術式值係每10秒回1點
當使用領域展開 就需要一次過將所有術式值清0 (無點數限制)(而咒力輸出係唔需要扣術式值)

另外咒力值影響既係每一下既威力+次數
分開兩邊理解就似返佢漫畫既設定
如果你當hisoka係外協基佬嘅話 成件事就通晒
唔勁唔打 唔靚仔唔打
覆錯post
暫時戰鬥設定上都係比jojo同hunter差
希望多d鬥智鬥力 多過增加戰鬥數值
講錯左少少
咒力=MP
術式=技

用技會扣MP, 但唔使等技CD
用領域既話,就要等招技CD

石流係例外,因為同事大家都可以就咁用MP打人,佢技都係就咁用MP打人。所以有冇CD根本冇分別
石流術式用黎構築領域,領域爆破術式CD
石流再純咒力輸出

所以理論上領域互撞對石流有好處,迫大家單純用咒力輸出無的話人大力過佢
*無人大力過石流
摸空氣 同飛輪少年一樣
我覺得鬥智鬥力唔係作者個方向
咒術啲能力明明可以好天馬行空 但大部分設角色都係埋身肉搏多 even 係石流 明明特色係大炮 最尾都係打埋身(但又要設計到佢埋身都打得)
相反jojo 去到第5部有好多各式各樣既替身 有令人變老或者中黴菌既aoe debuff 型 或者性感手槍/beach boy果類工具型
但咒術仲係玩緊 好快 好硬 好大力果種感覺就好似承太郎遇到咩替身 都係時停行埋去打人一鑊咁
再咁玩落去咒術好易爛 變到傳統皇道漫 one piece 死神個類 為追而追 慢晒期待下一話個種感覺
咒術戰鬥目前為止設計得最好既都係領域既部分
個個人領域用法同效果都唔同,仲分埋唔同既類別
就算係冇領域既人都可以有各種各樣既對抗手段
基本上一出領域場戰鬥就會精彩好多
下?真咩 我覺得係金次同日車既領展叫做有睇頭d
其他都係佢地原有術式既昇華
係咪飛輪少年嘅招式黎
白石(審判 領域展開)對 虎仗

大師兄 秤 對 哪吒 (唔記得咩名) 老虎機

乙骨 5p 混戰 (真係乙骨靠本身實力屈其他四件)

人哉 vs 真希 (算鳩數吧啦)
按設定嚟講正路嘅
結界術本身複雜 仲要三個硬撼
再加多隻外來咒靈衝入嚟
想唔爆都唔得
(當然唔排除芥見未諗好
我都覺 作者重諗緊乙骨啲能力點寫好

佢依家啲無敵時間 、式神、複製忍者能力 太普通

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞