咒術迴戰 (25)

1001 回覆
13 Like 4 Dislike
你當校長死架?
校長冇變特級
上面係「考慮」將校長改為特級
因為校長吹水話整到胖達係好彩唔係有意 即係其實都係特級只係因為佢隱瞞左所以先冇升到
咁而家結他他呀伯知點整係咪又代表結他他呀伯都特級?
整咒骸係校長術式黎 咁唔通五條術式公開完個個都學到咩
校長術式係操縱咒骸
唔係整咒骸喎清

幫你重溫下,整咒骸係一個學科黎
而校長只係咒骸專家咁解
再問你一次
而家結他他老伯都知熊貓原理,咁佢係咪都係特級
美軍似炮灰
[情報] 咒術 201 狩獵咒術師
https://moptt.tw/p/C_Chat.M.1665649610.A.7FC

術式:咒骸

咁機械丸算乜
一樣
兩個人操縱方式唔同咁解
同埋兩個人用嘅咒骸都唔同方向
校長係設定行動規則之後就可以等佢自由行動
但機械丸要親自控制
得4個
睇你買咩
不過依家yen平自己㩒可能平啲
夾硬要用火影去做比喻嘅話
真油似長門多啲
兩者都係睇到問題嘅根本好難解決
而佢哋對解決問題嘅根本成因
有自己嘅答案

火影長門
只要一日有忍者有分五大忍村五大國
就一定會因為利益不同而有紛爭
到頭來都係永無休止嘅戰爭
,一樣有大量人戰死
最後得出結論用核武 以武力去做絕對和平

咒術真油:
真油睇穿咒術師本身永無止境嘅清除咒靈
實力唔夠仲會比咒靈反殺早死
只要一日凡人唔識控制咒力,咒力繼續外洩導致咒靈產生。咒靈生成問題永遠解決唔到
咒術師嘅工作永無休止
咁不如殺哂所有猴子
以武力創造只有咒術師嘅世界
術師唔再需要為凡人清除咒靈而慘死
長門既做法都算係make sense
夏油既做法其實又幼稚又極端,一直覺得夏油從出走嗰刻開始就冇成長過,一直都係個憤世嫉俗既少年
明明可以嘗試其他方法,五條咁培育新一代或者99咁解決源頭,但佢選擇左最蠢既方法
拯救術師係其次,討厭普通人先係佢既真心
長門係make sense
有趣係長門做法拎現今俄烏戰爭黎做借鑑
有核彈都唔代表啲咩,變左國際政治多國制衡,一樣係有戰爭
真油明顯術式出事術式焗住要食屎食食下就痴左線
想買隻鬼人化真希
第201話 孤身漢化

搶日本人啊

TG GROUP: https://t.me/joinchat/g2i7D9VROMQzYjM9
TG CHANNEL: https://t.me/jujutsu_translated_by_myself

搶人才(綁架)
係夏油性格注定會出事啫
下下都正義掛帥 為人服務
好易就會遷怨點解當初為嗰個對象付出
咒術師係唔可以純粹為他人而戰,點都要有自我滿足嘅部分

好似虎杖入學前校長都以問題試探佢,如果佢只係因為阿爺一句就搏命,到死左係咪要怨阿爺,一樣道理
係要魯魯修阿哥果隻 只有一個國家有絕對武力 邊個唔聽話就炸邊到老母 用恐懼統治帶黎和平
真油就係馬沙咁 只係佢自己無能走去發小朋友脾氣 只係馬沙自己都知先叫阿寶阻止佢 但真油好大機會唔自知
校長真係死咗
火影入面本身五大國平分咗尾獸就係類比現實人人有核彈, 大家都投鼠忌器就唔會打仗
係所謂嘅核抑止力
但實際當然唔會咁美好
大國會用唔同嘅方法介入戰爭為自己爭權奪利

長門想搶尾獸, 就即係搶哂全世界嘅核武
得返我有其他人無
咁好理想地其他人只能乖乖聽話唔好搞事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞