咒術迴戰 (25)

1001 回覆
13 Like 4 Dislike
其實之前有諗過真依可唔可以整黑繩、天逆鉾
What if
流動軍火庫
有冇解釋到去搵黑繩黎做咩
黑繩嘅時間軸

咒0
乙骨啱啱入學 -》百鬼夜行-〉55555燒左黑人手上嘅黑繩

咒0到咒術之間嘅時間(大約一年後)
55555有不詳預感-》叫乙骨同黑人翻非洲黑繩有冇剩
有就攞翻黎用又好 燒又好

咒術嘅現時間點
乙骨翻黎話冇哂貨 55555被封 成班拿手唔成勢
無解釋過,有預感自己會出事,以防萬一掛
用埋條命先整到一把
聽個意思係備用,自己出左事可能有用。
(事實上佢個預感發生左
有執到咩,喺邊話有講
無乜印象
頂到10分鐘算規格外架啦
打漏左如果
6點50分有第二季消息
直播link
https://www.youtube.com/watch?v=-W_Y-xNwR38
24集做唔做得切呀
嗰度都成百幾話
#咒術迴戰 第二季 主視覺圖,將會分上下兩期播放,2023年開播!
懷玉折真係最好睇個篇黎
每一次提澀谷事變都諗起釘姐同娜娜明
其實做得哂
你覺得好長係因為佢一係就keep住連打好幾話
一係就keep住講野講好幾話
再加上有好多部份係受制於漫畫要畫出黎比你睇佢發生咩事同點發生
咁又佔左唔少格數同頁數
所以搞到你覺得好似每一個地點嘅event拖左好耐咁
只要佢唔特別加戲嘅話一定夠做有凸就算加戲只要唔特別加太長都夠做

btw又冇百幾話咁誇,如果你計假油走佬當完
咁都係71話姐只係比第一季多少少篇幅
【#LikeJapan遊戲動漫】《咒術迴戰》動畫第二季 2023年播放:更新公布為兩個季度「懐玉・玉折篇」+「澀谷事變」

咒術新一季動畫將演到澀谷事變!!!

《咒術迴戰》的新一季動畫也公布了新消息:第二季將於2023年播放,而故事就是以「懐玉」「玉折」「澀谷事變」三個篇章,先講述五条與夏油在高專時代的過去故事,再到現在澀谷大戰事件。除了先前發布了內有五条悟、夏油傑、家入硝子的視覺圖,今次就發了五条悟、虎杖悠仁、伏黒恵、釘崎野薔薇的右半邊圖。

*留言有完整合體圖
©芥見下々/集英社・呪術廻戦製作委員会
by #Likejapan_Owen
十五集懐玉玉折做十二集動畫 一定加好多原創嘢
要做埋澀谷 懐玉玉折比盡10集
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞