做過酒店執房,你問我答

794 回覆
484 Like 21 Dislike
香港 酒店近2-30年都唔多兇殺案,可能我好彩做過都冇,同埋都唔會主動問同事有冇依D野,反而其他工就會問
想問成間酒店禁煙的話,係房食煙係咪一定俾人知? 工作壓力大,有時會自己book間酒店買枝紅酒上去點電雪茄/煙 放鬆下自己。試過book太古城果間酒店,check左 in先知係禁煙,全晚就on99咁
手巾仔就多數酒店數,其他出邊工場洗,但可能D職員貪快D巾放係地下/周圍放
book果時要吸煙房,不過依家應該好多都唔比食煙
使唔使成日ot
一定知 唔係食開煙一入去就勁覺
同埋千祈咪食 因為周到罰錢好貴下
通常咩人去call酒店雞?

邊類人最多/最特別
呢排做緊外判確診房 2舊水一間
幾錢個月?但入邊好似好似鋪頭都冇?但環境一流
同埋有啲有露台都係唔比食
試過好多次係比其他房既客望到個間個客食煙報串
罰左幾千銀
唱歌唱得難聽都要講好聽
正常其他同事會幫手,所以人緣好重要

如果果日多check out房又12點先走就等仆街
1.熱水壺係咪從來都唔洗?
2.見到一間二人房結果幾條友(6-8個人)一齊住會唔會管
3.最誇張見d客拎走間房既咩?會唔會報警/扣錢
西裝友
做過酒店對住酒店其實冇任何驚喜 一見到就好似返工環境
有無試過朝早 在走廊睇下有咩房可以執。
聽到有啲房 morning Q
嘈到拆天
熱水壺一定會洗 洗唔甩或多漬會換新 (5星級)其他唔知
有啲酒店會限房既人數 太嘈比人周到就趕走多出黎既人數
成set被同枕頭一定會罰錢
1.多數一入房,如果用過就會直接煲熱水倒左就算,都好多人放個麵入去食
2.感覺會,因為夜晚執房收曬工,我唔肯定
3.最多人囉走就萬能插蘇,普通房都冇咩值錢野,但床單清潔費果D賠根本都過千,試過有個客整爛 書枱檯燈賠3千幾
偷情唔留證據
1) 如果非吸煙房個客checkout之後你入到去聞到好大浸煙味,會唔會篤灰Charge返個客?

2) 巴打係咪有玩童話
呢啲房其實酒店有冇安偷拍鏡頭
,可能度假類酒店會多D
師兄執生執得幾好有安慰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞