做過酒店執房,你問我答

794 回覆
484 Like 21 Dislike
見出邊個post咁大爭議,所以分享下

3,4,5星酒店都做過,不過一早轉左行,但係都對好多客/事好深刻

有次執房見到個客個行李係全DIY,係用 膠樽,木材之類做,然後自己上色,超靚,可惜冇左張相
人工大約1萬2 - 1萬6都有,包三餐,計埋貼士隨時人工淨儲
有無見過酒店雞
有冇偷走啲condom
做3星果時有,一條龍服務有專用毛巾,每次都要換床單,但每次都有貼士,人妖都見過,果次一開聲嚇死
反而係好多人走果時淨好多condom,性感底褲
邊個post大爭議? 成朝冇上嚟
多唔多人會晾衫?
有冇見過明星
好多人晾,洗衫太貴,唔係公司數應該冇咩人會洗
每月平均收幾多貼士?
最高最低收過幾錢貼士?
冇,正常都唔會見到,因為朝頭早開工
睇地區,港島多會展商務客,基本都會比,有大型展覽,一日貼士2-300蚊,最低港紙試過$2,好記得係朝早收洗衫個大陸人比
有冇鬼故
touch wood一次都冇遇過,但有單係著紅衣紅鞋跳樓,咁岩我放假,第2日番工睇到d人做法事,真心驚,間房又得自己一個
$2 拎去茶記嗌凍飲啦
有冇得食酒店 buffet 啲嘢
冇啦,最多囉走D(水果,酒,朱古力)
最污糟果日係1月1號 party房,8袋黑色垃圾膠袋,屌佢老母,執垃圾都執左好耐

其次就係新娘房,好多人會係酒店接新娘,但次次執到仆街
依家凍飲都唔止加2蚊
其實去邊旅行都好, 比貼士$1美金係最好,全球通用,係紙幣,冇硬幣咁樣衰
我反而係覺得條友對錢幣概念既問題,不過一番好意,所以都開心
好多都係$20架咋,依D多數2間房以上打通,正常一間房做半個鐘,咁做新娘房計兩間,即係一個鐘內做完,但根本上一定超時
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞