做過酒店執房,你問我答

794 回覆
484 Like 21 Dislike
番咁多間都冇聖經,都係放雜誌多,就係出事應該都唔會咁做,你住得唔舒服最多轉房,好多check in話間房唔舒服/個景唔得,正常都會比佢轉,D仆街柯完尿先轉
你個名
你去女人街買一打
著一星期養臭味賣番出去都得
你可以準備財務自由了
講起呢啲迷信野,其實成日都聽啲客話唔要尾房所以轉房,前排有一次直情個客話個心唔舒服所以轉房。有一次就唔係轉房,係有個癡線佬無端端話要捉鬼仲問職員攞垃圾袋黎捉
柯尿浸一晚
要睇下酒店個建築,正常尾房係大間D 個景靚D
開關記錄係有啲特別事發生,大堂經理先會睇(通常睇得都唔會係好事黎
幾多點走……如果你係check out嘅話可能咁啱back office有人mon住話佢知間房check out咗可以入去清潔,如果你係仲住緊都好快有人黎執房咁就可能係咁啱啫
你地有冇偷偷地拎人地d bra 聞?
通常有聖經就間間房都有,算係standard黎,唔會一啲房有一啲房冇
既然係standard,咁正常都全部合埋唔會翻開咗嘅我以前做過兩間酒店都有聖經,記得有間仲有摩門經
我香港/旅行都住過有聖經係房
純粹方便有宗教信仰嘅人啫
呢個真洗完過水過得唔乾淨真係寧願清水洗就算
朝早未夠十一點食個lunch先
同埋靜啲。
有冇做到腰痠背痛?
師傅教落,用紙巾粒放係手柄上邊,跌左落黎就好去狗沖拍門做房
唔會,會捕佢幾時番黎睇下咩料子
我後生就冇嘅,係初入行嗰陣做床做到手腕痛跟住就keep住戴護腕,反而間唔中就有啲執房姨姨腰酸背痛咁就射波
執房成日都要踎低起身抹野,做床對手又要托起張床褥又要跪低做,又要揚起張被/床單嗰啲都幾攰
冇人教我呢招添
個底有漬會落D唔知咩粉去白,聽聞可以食死人
見住人地個個有房做,自己on99
累就一定,但可能後生未勞損,點都輕鬆過地盤/真係搬重野果類
天然啲嘅聽過檸檬/梳打粉煲水去漬,有毒嘅就用各種chemical去“省”或者煲佢,唔怕刮花就用gif
做過幾間,尾房個景都係180度景+落地大玻璃
睇下有冇啲好人啲又有房做嘅姐姐同佢調反正佢揸曬啲房喺手都做唔切
不過weekend就預咗全世界都係等運到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞