做過酒店執房,你問我答

794 回覆
484 Like 21 Dislike
有,嗰陣好似十點定十一點,走廊都聽到,出門見到係中年男女,之後執房就喺垃圾桶見到dom
應該有好多人係咁,但依D唔值錢既野好少理
試過自己住酒店2個月,包一星期執房3次,每次都比50蚊tips執房阿姐,阿姐每次都比多幾支水、幾盒紙巾我
咩年紀既人做多?
有貼士既客 基本VIP服侍,咩都補齊補多,床單一定乾淨,用新毛巾抹所有嘢
我試過去一間酒店房好好陽光,諗住冇嘢
但猛撚到仆街
(唔喺香港)
有冇遇過男男酒店開房?
如果5星酒店比例可能10個有一半新移民(黎左香港好耐果D),18-40歲既可能10個有2-3個掛,有興趣唔怕悶可以試下,英文好既,可年幾年就升掃吧(即係check房,聽電話之類)
冇留意,只會睇女
前身係日本軍營
有朋友做果間係

成日見到同一個短裙女人落大堂接客,雞蟲係無樣睇,斯文西裝友,大學生look,咩人都有

最搞笑係有次個女人離遠望左一眼就調頭走,因為個啊叔一睇就知道佢污糟和樣衰

個啊叔坐左一陣就打電話罵人應該係條女唔想做佢生意
三餐食乜
你依D應該係自己接客,因為佢地唔會出房門(唔比?)三餐都係房食,同埋高級酒店應該唔比咁做
普通粥粉麵飯囉見過有一檔係唔包伙食
酒店有員工canteen
即係臨走係咪整亂哂啲毛巾會好啲
睇酒店伙食,同隔離飯盒果D菜式,當然好多D新鮮D,節日就一定斬料有燒味+蝦/平時冇既野

咁飯堂有汽水機,果時餐餐都一杯,但係都係越做越瘦,三個月瘦左5kg
對下一手客黎講係
你冇用又冇做仆街野 唔會影響到下一個客
餐餐都一杯都瘦到咁多,睇黎減肥去你到做幾好
淨係知迪士尼好似唔包,有FD做廚都係去飯堂食
多數都換,不過如果係兩張單人床,一張冇瞓過有機會唔換
因為體力勞動多,果時番到屋企即刻訓到,多數要恰一陣,但做耐左就唔會累,係眼訓
我見嗰間係飯堂冇人煮飯,個個買外賣/帶飯,即係飯堂只係有枱有凳冇野食
最仆街之後打黎話2張單人床變大床
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞