[馬天Yoshi>>>>>>>>>麥臭閪狗] 曼聯終極FF轉會窗暨 Glazers Out 吹水區 [1909]

1001 回覆
9 Like 10 Dislike
爆條撚 條友hold個波都唔穩
有幾球好兒戲就lost 左 possession
有一球右路cut in ,佢同般做one two
福都見過會同做呢啲
曼真係好顛 青訓同足球理念係落後於大部分球隊
D人大大隻 跑得快 就可以U隊屈上黎
無技術無意識無護球
睇E仔琴晚 幾球放邊俾佢 佢都知爆唔過人 但佢更加無能力停波轉身等back up回波 唯有向前等死遠d
拉舒打9號唔入禁區 回波次次斷攻勢
入個球係轉左辛祖打中間彈到一下已經入波

其實費sir年代曼都唔係有咩足球理念
買個勁前鋒接傳中
一對勁中堅用8-10年
一對勁中場用10年
咁啱有對威爾斯世紀翼鋒加世一傳中右中場
到咁上下 隊隊都有戰術體系形成
曼足球發展落後嘅劣勢出哂黎
無埋權威領隊威勢 普巴綠木浪費天份

琴晚睇鏝同猁
我曼全盛期從來都無個種統治力
成日攞冠係靠1:0僅僅熟破鐵桶執分
呢樣係攞冠必須 但鏝猁已經超過左呢個層次
因為今時今日英超 僅僅熟呢下已經唔夠穩陣
要有統治力先係新一代冠軍球隊特質
落後撳掣追都好平常個隻
真係落後人20年發展時間
有一球右路cut in ,佢同般做one two
福都見過會同做呢啲
其實昨日易拉架有兩下自己引球推進做攻勢起動令我印象好深刻,第一下就係佢推咗一段之後送比般奴,般奴之後再送佢一程,般奴果腳都比到位,但佢啲技術實在太粗糙,所以處理個波既能力太差搞到起唔到腳。

第二下就係入波果下,其實呢球係佢發動,佢推咗一段之後交比辛祖,辛祖即刻分邊彈比達洛再傳中比般奴

其實易拉架係有引球推進既能力,不過佢波底太差所以一入到三閘線面對防守球員處球就好差
65m好似,不過都要坦蛇肯要先得
唔講個腦
人哋本身都係技術波底好
福都無呢啲
希望坦sir 醫得好佢。有啲希望嘅,上場同大力臣one two 完傳返出去。今場右路比辛果球都OK。
佢入到三閘線處理球既能力咁差呢啲同基本功同波底有關,去到呢個年紀仲有冇得執
好明顯係半場坦蛇俾左指示
叫E生同辛祖多D入中路, 唔好下下沉底
呢兩個真係執行到戰術就搞掂
所以坦蛇死追antony有原因
只要個球員肯執行戰術, 波底好可以踢到識飛
都係練比波即跑再傳,機械式訓練
其實就呢兩場睇到既細節,易拉架係有潛力做到攻勢發起點,做引球推進果個再分比有分波能力既playmaker
仲係廢
其實佢處理球既細節做好少少,佢已經可以係未買到安東尼前做邊線攻擊球員既主力,而且佢係坦蛇既戰術體系既地位已經會高好多
易拉架有印象似乎係因為呢幾下係昨日曼少有既攻勢之一
E仔呢類球員,留係度打後備點都要,依家無人先揾佢打正選姐
有配合走位意識
但波底差 埋門決定處理都一般般
所以都係含撚算
Amad 可唔可以操到E仔咁大仔 多過後備用 幾千萬射落海
Fabin 都收貨啊,快撚d簽一個中場先
雪朗出福係on9
利華個右翼frimpong好似都幾勁
仲要係荷蘭人 唔知坦有冇興趣
冇人出,馬又傷
技術咁粗糙既playmaker係咪play我曼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞