移民撚已經走咗成年,香港一切如常

581 回覆
152 Like 1556 Dislike
只係證明有中上層走,唔代表走嘅就係中上層
移民為左自己同屋企人,同將來香港好定唔好無關,佢好左差左都咁生活,唔好自大到覺得會因為自己而影響到大環境,但樓主都唔好以為9up 兩句就睇得透香港既前景,又完全無數據支撐你既論點。
然後有小朋友英式口音,40-50歲拿住一大筆錢慢活
以香港小朋友咁勤力讀書 易入好大學
回流做專業人士搵錢好過

後生既捱幾年都落地生根喇(係香港都要捱喇,同埋個邊比香港易買樓)

香港人食2家茶禮走精面世界級來
小小事就起哂貢
又係度粉飾太平
樓主講得岩啊
移民潮對香港不痛不癢
大家可以繼續走
djia?
依家經濟問題唔夠嚴重咩
各方面都衰退緊喎
樓主太草根感受唔到?
難分曲定直
係 97個時都係咁 成班水鬼升城隍

走左11.3萬人, 仲有729萬人係度, 唔覺少左人, 好正常啊
走在會有第二批人頂佢地個位,但係質素又保唔保持到,經濟唔會一下就趺唒,係慢慢咁移開.前景係香港你唔會睇到,想問香港依家優勢係乜,有乜野係上面無,香港有?
啱呀 你覺得一切如常 咪留喺香港囉
信呢句野嘅人 本身就唔會移民
移民盤搞到我層樓跌左一成喎
你講個啲正面消息係咪
防疫
歐洲打仗
亂港外資企業走哂
非,比例上冇高D
就算下層有100個人走,上層得3個走
都會因此而有3個升職機會,比起上下層都冇人走嘅時候一樣易咗升職,所以用移民潮前後嘅升職難度作為走人比例係唔work
不嬲支持人地走
移咗民咪日日笑香港打針撚防疫撚囉,自己走咗就日日叫香港人反政府
認同樓主
加拿大已經好多人 希望大家可以考慮留港
己經第11個星期去機場送機了。。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞