移民撚已經走咗成年,香港一切如常

581 回覆
152 Like 1556 Dislike
樓主都戇鳩鳩 企圖喺連登吹反方向風

依家叫人唔好移民同2019叫人唔好上街一樣

一定會俾納粹連衛兵屌死
宜家香港要花錢買口罩、買檢測棒返學、仲玩圍封插入驗武肺,哩啲迷嚴重失常狀態。

隔離啲friend唔係走左就係plan緊一兩年內救生艇走
樓主係弱智無做嘢定點
依家人工係咁升大公司成日請唔到人
要出高啲人工去搶人
乜撚都一樣,要講比例先得㗎
話plan緊果D係嘴炮型移民撚
佢地plan 10年都仲會留係度
大把fd plan 緊已經係攪緊手續 既步驟
身邊成廿幾個人準備走 上星期先送完機
連登仔又吹風
作故仔水鳩曬D人走
自己就上位加人工

20幾人走, 邊個信
係你圈子細姐 由中學到大學 出黎做野 圈子都幾個啦
唔緊要喇 你咪照覺得冇人移民囉
藍屍KOL之前都係咁話冇人移民
咪當冇囉 最緊要你開心
第日如常健康碼紅色、如常出入境管制、如常配合蟈安思想自我監控、如常文革批鬥老父母老婆仔女、如常交稅供養暴政起6240億大白象買水炮車
因為我浸過咸水
個個擔心我做做下唔做 冇人肯請我
而家每晚做散工 抹爆谷機

仆街邊個話冇影響
收皮啦廢柴
早兩年話plan緊果班已經走左八成
淨返兩成都有哂plan點走
應該係你個friend zone啲人垃圾先會得把口
講兩句就知你有幾垃圾先會同班垃圾做朋友
你都ON9, 好多朋友plan緊點入政府做
成日聽到人講, 還掂都輸左, 不如報下ACO,EO搵錢好過, 你睇政府工D Posts幾多人討論就知

唔排除唔少人偷偷地諗住報考3萬人呀 If you can't beat them, join them
到時輕輕鬆鬆月入4,5皮, 你班移民撚就係外國餐廳做侍應交重稅
mirror 咁都跌落黎都如常
唔知應該話你太睇得起香港人
定係太睇少啲外國投資者
樓價係美國佬搞出黎,唔計

緬甸,塔利班阿富汗,古巴,北韓亦可以叫“一切如常”架。咁你會唔會選擇喺果d“一切如常”的地方生活?

生活質素,管治水平,公共行政水平下降唔會係一朝一夕的事,係以年為單位睇。
ACO/EO
仲要做低級狗
你係咪同啲friend一樣咁垃圾啊
你咪撚再打你啲friend嘅嘢出嚟啦
露撚晒自己個底出嚟

我無一個friend係外國做緊侍應
全撚部都考完牌入返本行
5百萬買左間house住
反而識個十年差齡嘅低級PC得4皮開頭人工
依家加息話供唔起層樓

你呢啲社會垃圾就咪撚出嚟柒啦
美股都跌,美國都好多人移民?
印度 NIFTY 50 升得好勁,好多人移民去印度?
樓主好典型港式思維,極之表面撚
剛剛至發生左一兩年情況,咁快就咁肯定結論
適應安頓冇番幾年甚至四五年都未可以完成
連登班移民撚個個都吹到自己爭住俾 faang 請,真係有料的話,香港都搵大錢啦,洗鬼去到外國先發達
你就表面撚, 留係香港安頓唔得?
好地地做咩要去外地重新適應
好多人係誇大左香港既未來會好差, 但同宜家既現實係唔match
大家都見到衣食住行大致上冇乜分別
只係多左D 暫時性既防疫措施
好多野只係剛開始,人生大事唔係睇一兩年就有結論的,你相信乜唔關我事,不過表面撚好多時後悔莫及,咁咯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞