移民撚已經走咗成年,香港一切如常

581 回覆
152 Like 1556 Dislike
gdp負數你話一切如常
*負增長
是的長官!
美麗新香港
長官你渣ga
克強叫你唱好香港 你講完仲衰
咪係搭車都係繼續迫,食晏要排隊,六日周圍都塞,跟本冇影響,仲以為移民潮好勁添
人口跌左十幾萬人唔計
仲要計啱啱出世同黃金年齡層就唔止
而家基本上香港漸變老人社會
唔好同我講揾上面既人替代
上面落得黎都係廢物多
唔計d咩新移為民落黎拎綜援個d
同佢地做過野都知
呢度既人話上面代替到呢度走既人都係鳩upper
根本同2019前衣食住行係冇分別
咁點解恒指升來升去都係2萬點?
點解條街咁多吉舖?
點解銀行加咁多定存息?
幫樓主總結:一切都係加息嘅錯
關雙非咩野事.
由2014雨革,中共已經試行白色恐怖.
再之後制做一班港獨能出來示威.
利用港獨借口,去中共化香港.

反送中只係引爆點.
無反送中,遲早用其他借口捉人.
立國安法....

香港攪成今日咁.係有心人想中共化香港.
而結果就係,香港人走得就走.
你鍾意啦
你有你一切如常 我有我生活 我就好開心啦 你都開心咪ok
tg 係唔會令佢地走。風險同不確定性會。中美關係而家搞成咁,2019年起,外資對香港投資好明顯係減少緊。金融係香港唯一產業,如果冇外來資金,究竟e 個地方仲有咩發展空間?你俾個理由我點解佢地會想黎香港唔去新加坡/上海?
因為香港近中國囉,係香港同中國做生意一定易過係新加坡同中國做
地理上香港位置一樣比新加坡好,位於亞洲區中心點
而且外資要請人,香港吸引力更大,因為香港吃喝玩樂上更多姿多采

一次過比夠3個理由你,仲有好多暫時省略
安心出殯乜黎架臭閪蚑那賤蛆
諗多左, 我冇唱好香港
只係理性咁諗, 香港離差到要走仲有好遠好遠既距離
大家只要思想上退一步, 轉換一下, 香港仍然係一個最好住既地方 (沒有之一)
亦都係點解直至今日為止, 移民既人只係極少部分
我可以好肯定咁講, 大部分係度留言既人都同我一樣, 仲係香港
其實大家都係既得利益者, 點解要偽善, 水鳩人移民?
呢D係暫時措施
你會為暫時性既措施移民咁ON9?
我教埋你啦
「移民撚搞到港股日日跌大攬炒
睇完,點呢?
事實上普通市民唔上social media 亂嗡野
就無乜問題
好多人以經正常生活
599G,安心出殯,口罩令臨時咗幾耐呀臭閪蚑那賤蛆
講得好
偽善黃絲死都唔肯承認呢個佢地自己日日正常生活嘅事實
成日係度吹第日點點點
同中國做生意,我唔去深圳/上海奶?笑死。香港政府跟本冇得deal,上海市委書記一定有自主權過香港。
地理位置係冇關係,重點係亞洲個時區。
新加坡有錢比香港仲爽啦,以為香港好巴閉
以為ibank 係睇吃飲玩樂仲笑死。新加坡英文native, 畢業生水平高先係吸引ibank 開分部ge 原因,西好屌我唔去越南開?
喂,咁你點解釋新加坡外資加幾多,香港就少幾多啊?
無得睇蘋果, 無得睇立場, 假選舉, 國安教育都幾肯定永續
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞