移民撚已經走咗成年,香港一切如常

581 回覆
152 Like 1556 Dislike
樓主條弱智撚以為落街行兩轉就見到移民影響
五毛都唔好咁低質
師兄有幻覺香港競爭力向上緊?
599豬一日未完, 又點一切如常 !? 出街食餐飯, 想睇場戲都要3針, 仲有無止境強檢發大財, 而家D人學精左, 移民唔會打鑼打鼓, 走左你都未必知.
二手好慘淡
但一手好多新盤超旺場
睇下個世界新秩序同布局.
而家美國帶頭發動新冷戰. 幫中共去經濟化.
中共仆街,香港會更扑街.
班on9 港共仲係度搞清潔香港運動. 都幾垃撚圾. 完全唔知做乜.
樓主要選擇性失明都冇計
留喺香港都要比你屌
有得必有失,每件事都有正反兩邊
所以都係睇大家都要咩
原來仲有咁天真的人士
HR, Finance, Supply Chain etc 啲Sr. manager 去英國坐5年移民監就返香港做Director level啦
5年後香港有咩事 又可以閃返英國 一係就唔返 繼續喺英國做M grade
葉劉響2003年基本法23條立法時表示
佢駁唔到我咪人生攻擊囉
有冇出街睇下D商舖? 有冇了解下幾個行業都開始唔夠人才, 係人才呀, 唔係ON99 好似你咁你講乜你就做乜果D ON9
有冇睇下中小學幼稚園少左幾多學生呀?

你ON9 定冇腦?
10年時間破左個小小跟住又係跌返都攞黎打飛機
10年時間破個小小都攞黎打飛機
All in左港股未呀 唔好得個講字
傻鳩, 咁咪你認知障礙囉, 7到笑
冇了解過唔好撚鳩吹啦. 乖乖地做只聽指示做野嘅好市民, 咪撚咁多野講出黎7
佢BLOCK 你= 唔俾你講野?

好撚大個認知障礙
你咪傻鳩連登仔出黎俾人恥笑囉, 屌你認知障礙
算, 睇埋你D7野笑完BLOCK 埋你

笑死我
你就偷著樂吧
咁你9嗡完未 發生左又當冇 破1點唔撚係破?
08年到而家未破過高位
係度老作 9唔搭8 唔好講1908年係歷史高位?
ALL 唔ALL 關你撚事咩
上撚到咩佢

佢應該係想走冇本事走又留低係到攸怨婦果D人. 好葡萄呀
垃圾點升都係垃圾
做緊間大公司因為移民潮重組架構
本身每人專做一樣野變左身兼多職
仲cut 埋條team
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞