[ARMY]防彈少年團BTS討論區(40) 祝防彈成員solo大發!!

1001 回覆
28 Like 10 Dislike
還返兩把刀比你就有
做bts hater應該係史上最辛苦嘅體驗
乜大獎都係佢哋攞
連世界杯都係佢哋唱
好好笑

雖然我都覺得今年MAMA唔應該係彈攞,但隻波台走狗嬲到喺公海吹雞叫入圍爐post屙尿真係好幼稚
https://youtu.be/_7svVZljq9M
第171屆BIE大會影片| BTS Yet to come

cr.2030釜山世界博覽會申辦官方YouTube頻道
白卡佬
其實彈今年AMA同billboard拎獎都冇去現場
相比之下叫JH去Mama仲要表演埋真係算俾臉
更加唔捨得
躝返出去公海同班白卡婆慢慢傾啦
你入嚟呢度做乜鳩?
我啲眼淚唔值錢
真係好中意見到呢啲唔中意但係又打唔贏防彈,谷住谷住咁係連登周圍吠

RM '들꽃놀이 (with 조유진)' Official Teaser
https://youtu.be/fYiDCh-GYoE
咁叻寫信俾Mnet囉
你入嚟同我哋講把撚
個獎唔係呢度呀
班撚樣年年邊睇邊屌,話豬肉獎唔care,但彈拎就屌曬鬼
韓國嗰邊都冇佢哋咁大反應本地熱門嗰啲thread都係話彈勁
豬肉分比邊個都得係防彈唔得
另外嗰條盲反柒頭上次睇錯jk世界盃nicam條片就衝出嚟話autotune
自己隊nshitty又偷防彈又偷林英雄就收曬聲咁
唔係話唔可以反防彈
我都明白對其他團fans嚟講防彈係好乞人憎
但係可唔可以講啲有建設性嘅說話
講嚟講去都係嗰幾句廢話
俾少少point都好呀
互相圍爐吹奏開嗰啲唔會互屌對方迷嗰隊
MAMA最近8年大賞的結果

+) 追加 2022年 防彈少年團 白金獎 (Platinum獎)

(年度全球偶像、年度歌曲、年度歌手、年度專輯→這四個大賞All Kill的時候會頒發白金獎)

防彈的話在2019 2020 2021年都達成All Kill

-----

原po我個人覺得MAMA的大賞很多,所以權威性好像有點分散了,像這樣用名譽殿堂的感覺來頒發白金獎還不錯

只不過白金獎需要同時具備「粉絲投票強、銷量高、歌曲紅」這幾項條件,所以感覺以後要拿到這個獎也不容易

來源: theqoo https://theqoo.net/2653840810

1. 防彈就是living legendㅜㅜㅜㅜ 能和他們生活在同一個時代、能夠看著他們,我覺得真的很幸福

2. 防彈要長長久久地走下去哦✊🏻💜

3. 太厲害了,防彈真的在書寫歷史啊

4. 防彈真的是living legend,這種程度的確是空前絕後

5. 哇,一眼看過去都是防彈💜💜💜

6. TWICE也有三連冠,好厲害

7. 防彈是多麼努力才取得這樣的成績的啊,大家應該都知道吧ㅠㅠㅠㅠ

8. 好帥啊,感覺防彈真的是前無古人後無來者的團體

9. 可惜沒有IU和BLACKPINK..

10. 如果有音源成績很好的男團,感覺還是有希望拿到白金獎ㅋㅋ 雖然很難就是了

11. 防彈橫掃了大賞呢,不愧是living legend

12. 防彈拿大賞怎麼像在拿音樂節目的一位一樣ㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋ 恭喜恭喜

13. 哦.. 原來IU沒有拿到MAMA的大賞啊

14. 我們防彈真的好帥啊,雖然這就是努力和汗水換來的的結果,但還是覺得很帥氣ㅠㅠㅠㅠㅠㅠㅠ💜💜💜

15. 在以前那種男團銷量好、女團音源好的時代,防彈還能夠做到銷量、大眾性和粉絲這三塊全都掌握,而且團體也能維持好多年,真的很神奇... 就算這樣把獎項放在一起看也覺得他們非常值得拿獎,真的很了不起ㅋㅋ

(韓網評論翻譯站)

彈拎咁多獎你真係吹唔漲架
D fans即使今年各成員半休團solo都好
都照投到癲
有咩可能唔頒
鬧頒獎機構不如你自己睇下個票率先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞