《Apex Legends》討論區 #78 準備S14

1001 回覆
1 Like 6 Dislike
最緊要心態唔好崩就可以穩定上分
我崩撚咗 我跌返落去 跟住爭30分上返去 連續四鋪金牌白金 嬲撚到玩小號 on99 點solo呀Dllmch
見到金牌白金就預左呢場唔扣分當贏
pick valk 然後d撚樣送頭就唔好救 自己飛走算撚數
跌少d當贏
真 我單排都一定pick valk
頭也不回
單排均傷得五百中上鑽 , 開mic溝通同埋心態唔好崩最重要
以我單排經驗 又好似真係
上到白金3以上就一定上到埋鑽
單排最難既地方係唔知邊個做call
你無啦啦call 路人,佢地又會覺得比人點緊做野咁
唔call 又一鍋熟
點都要自己call先
我單排幾乎未見過d撚樣係會主動call
通常都係d雙排鳩fing fing兩條友走左去 又唔撚ping想去邊
總之排到白金4就飛遠d唔好打落地
盡早插圈loot完野跟住搵條路線入圈
中間遇到可以黃雀就黃下
同埋記住要揀角色 做jumpmaster
多數d雙排自己用dc之類溝通 永遠都唔用下內mic
依家玩得多單排算開始識配合到d 路人
有用ping 果堆人已經算好好
有時諗唔到d 友,跳地圖邊邊都算,有2隊撞到應一應都唔會肯轉位
好撚爽銀牌場殺10幾個 唔想返去
有冇人覺得wingman轉狙彈係nerf得太多

如果係咁我用longbow 鐵瞄唔好?
對一般玩家唔會有影響
大師以下有幾多人會玩wingman

本身用重彈最多佔你3格資源
200粒彈夠你打成場 其他位全部塞大電arcstar
你支wingman夠準其實好屈資源好襟洗
睇下selly打rank wingman+pk
去到尾圈個身仲有幾粒actstar 車住過
我均傷600幾 kda0.9幾單排上鑽打得順幾場第2 間中食下雞加好多分
Wingman nerf做箭彈可能合適啲
反正bow入咗空投
狙彈真係太少
睇下佢點nerf啦
可能nerf左彈量但buff傷呢
咁岩想練wingman就入複制器 下季仲變埋狙彈
果然係連ea都唔想我玩wingman troll人
好似有得裝穿顱
發覺長弓鐵瞄好勁 落地係aceu大廈玩
勁過wingman啦
終於出番電能, 之前買左個紫色skin 都無咩機會用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞