《Apex Legends》討論區 #78 準備S14

1001 回覆
1 Like 6 Dislike
你地練槍有咩方法

用番靶場定aimlab 個啲
aimlab 或者 koovaks又玩開咩task

玩左三百個鐘都得二百幾均傷有啲氣餒

啲朋友成做好哂自己但自己係缺口好sad

跟唔上仲話係未夠經驗 玩多啲就得

但槍法可以自己練嘛
雖然認同係破壞生態但講嚟無用twitch都成堆標題都寫明又代打又炸魚
根本管唔到,又唔洗成本
你只能預多定少炸魚季尾呢幾日每隊都有一隻咁濟
建議你較岩自己個mouse靈敏度先
唔係你點練都係差
兩隻帳都係季中打,第二隻係帶個白金friend上鑽
季尾大家都要沖鑽就去反ng 唔smurf
波靈 owo同隊
掉轉晒 早左收圈但收慢少少
ng單排落地戰
然後睇YouTube觀念/身法
不過主要都係同隊友溝通最重要
單排落地戰唔岩新手 我覺得起碼白金頭鑽尾先可以咁練

如果唔係單排鳩跳落地=不停入去變箱
終於做晒心理準備咁睇完valk個patch note
睇落唔會nerf到玩唔到 但真係弱左好多
成日見呢度新手問點樣練槍 好多人都話NG 落地戰 咁不如去rk打返啱程度落地咪算。
如果最基本新手想學槍 覺得自己未到槍game廢閪程度
可以入靶場打靶練下壓槍 一邊移動一邊射既時候準星保射住係target上面呢d

如果槍game新手就可以試下玩aimlab/koovaks 都係練tracking多
風暴點根本唔應該係ng出現
就好似王者峽谷都唔應該係rk出現一樣
係之前太勁
Rank system無咩點變
睇怕下季同今季一樣
休閒玩家繼續享受打NG果陣會瘋狂遇三排大師
單排如果唔係技術超班 真係打aimlab kovaak仲好玩
kovaak就ascended tracking 90練跟槍先
佢S13下半改左之後都易左上分
下季係再改易D 點都無今季咁魔境
都係講返自己用咩方法同真係有進步姐

除咗落地戰前設仲有較返啱自己滑鼠dpi
同有玩aimlab練追蹤波個個task
得閒每日入靶槍5-10分槍練槍軌跡
練死301先 因為最易壓

玩咗三百幾個鍾 可以諗下平時自己點死
例如我開頭都唔慣搵cover先開槍 好易死
或者自己退後無同隊友講
或者入房時機要做啲咩 一齊沖定前後入
sp只應該喺比賽出現
we同olympus應該長駐rk
間唔中輪下kc就得始終覺得kc有啲點係幾好玩
我手把仔可能無乜說服力
但我都係咁練
用熟一兩支鎗先
301基本上一定要用好
打假人先10m 20m 30m
用藍擴打一管打哂
如果難嘅加返鎗管
sp ranked算好好玩
個人覺得WE ranked 好玩過WE
Ng: olympus>we=kc>>>>sp
Ranked: olympus>we=sp>>kc
改走左遞減 即係d車隊會快d升上去 理論上係會無咁難打

前題個班賤種唔smurf
NG : 除左SP
RK : 是旦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞