[KPOP] K-POP 2022討論區 (38)

1001 回覆
4 Like 36 Dislike
允兒性格都ok 俞利就睇唔透
兩個月圭悧去過成均館水原校區商演
但我冇去到
可惜
YURI 跳舞好勁架,你唔講吓佢跳舞表現如何?唱歌我覺得普通唔差啦 都有出過solo
咁少時差唔多個個都出過solo啦
而且佢係成隊開咪最少嗰個
講跳舞完全唔夠孝淵比,同新時代嗰啲比亦都麻麻地,連佢自己都認為做idol顏值仲要過實力
咁事實係佢選擇咗樣貌over實力
有粉絲不滿SM事務所的處理手法,質疑SM對少時成員大細超,事關警方公佈少時有成員涉嫌打人時未有開名,但SM發聲明時卻公開事件主角是孝淵,有粉絲相信如果出事的是少時風頭躉允兒,SM一定會好好保護。少時最近剛結束新碟的宣傳,並將於本月26日起展開日本巡唱,據知孝淵不會受今次負面新聞影響,會如期跟隨大隊出發參與演出。

少時成員孝淵傳遭隊友排擠,因而企圖跳樓解脫,成員竟不聞不問,十分冷漠。孝淵「出事」後翌日,Sunny在Instagram上載與允兒狂擦美食的相片,原來兩女相約到男藝人洪錫天開設的餐廳,Sunny更將各款美食及合照上載至網絡。

Jessica前日在微博上載與徐玄食雪條的相片,並留言:「It's getting warm,How about some ice-cream?(天氣漸暖,不如食雪糕?)」她同日則與妹妹f(x)成員Krystal在首爾街頭拍攝真人騷節目。泰妍前日上載可愛相片,全沒理會孝淵企圖自殺一事。

有傳孝淵今次是因被隊友欺凌而企跳,過往少時不時傳出排擠及欺凌,當中以允兒最惹火,曾傳她欺凌Tiffany、泰妍及孝淵。09年,有傳允兒當眾掀起Tiffany的裙子,有指她想踢爆Tiffany不穿打底褲搶鏡。
大前年,少時推出專輯《The Boys》,允兒獨領風騷,令泰妍心有不甘,之後允兒在後台拿出泰妍的solo單曲擲向其臉上,令泰妍哭了出來。今年,孝淵在節目中自爆受男生歡迎,但被允兒反問:「那現在怎麼這樣啊?」
咁小娟唔鍾意人地樣靚咪一樣
佢自己101選唔到因為唔靚麻
冇咩問題
好尷尬😅
咁101啲導師有冇兜口兜面批評小娟醜,又或者以顏值作評分標準?
但yuri作為評審/導師就直接以樣貌作標準,係咁就直接去選美啦,洗乜請你搞選秀?
而且明明另一個女仔都靚女,只係唔夠佢揀嗰個靚,實力亦都屌打好多其他在場嘅選手同yuri,但yuri就揀咗個五音不全手腳唔協調嘅
假設係喺美延同小娟之間因爲唱功好+唔需要rapper而揀美延都講得過去,但yuri係直頭講因爲需要一個門面而揀一個0 talent嘅女仔
同埋韓國宜家個個都整容,包括yuri自己都係,咁有冇必要因爲“靚”而揀個冇實力嘅女?係咁洗乜training,個個都整到天仙咁靚直接出道啦
咁撚型
你覺得靚咋嘛
都靚過半隊aespa啦
101係觀眾唔選佢,唔係導師唔選喎
宜家每隊女團通常只有1-2個神顏,始終實力太差,過左蜜月期就會俾人網暴
吸到外國fans就做到vocal queen啦
「momo係因為俾人批評所以自尊心低落然後唱得差」
撈亂晒個因果,係因為唱得差先俾人批評

cr. v_p_q_v@twitter
唔好屈
佢從唔會唔抵得人靚,最多自嘲自己,佢有其他節目中讚過美延靚
心動其中一參賽者叫金裕妍, 實力垃圾級,真係得樣的大學女神人設參賽者
淘汰左,都係小娟/節目 追加佢入圍
有好多集都小娟親自教佢,雖然最後唔能夠出道
嘩 係公海講呢d野 我走先
T寶chur到..
咁揀佢個原因係咩
裕妍笑話嚟嘅
成套野前期狂播佢畫面吸觀眾
排名無跌過出頭三 最後第8
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞