身為一個it9話你知馬會app有咩問題

279 回覆
656 Like 25 Dislike
1.
下圖圈起果個padding位,咁樣留白係咩意思?仲要左邊既padding 同右邊既padding位唔一致,睇到極唔舒服

2.
黃色果個公告問題一直覺得諗出黎果條友智障。
永遠要睇哂佢段野講咩都要等勁耐,仲要懶係野由最右出,慢慢向左移,郁咗去第2頁又重新黎過。
真係咁多年黎得馬會app出公告出得咁弱智,明明一個modal就搞掂,清清楚楚大家睇得舒舒服服一次過睇哂唔撚得既

3.
對用家黎講個球賽時間先係重點,你老味跟個編號同日期一樣大細?用下個腦啦

4.
另外用家需要知道個球賽有邊啲頻道直播,屌你個閪又淨係得網頁版有,app要另外撳,你放埋係main page到唔撚得既

5.
仲有啲球賽就係要知邊啲有角球同讓球盤,加個細icon就搞得掂,好撚難為你咩?

6.
個app出咗咁耐到依家都未可以睇到受注時間個range,加依啲info你逗依個人工做到喇掛!我都懶得屌你啲維護時間亂尻咁嚟,至少都要比用家好容易知道係幾時吖

7.
依點就係話比大家聽馬會班code9幾垃圾!咩年代?啲球賽碌落去唔識去scroll哂咁多日?上面啲日期tab唔識跟住變?寫依啲state 都唔撚識就唔好做code9啦
跟本一口氣放哂現有咁多日球賽,向下碌到邊日,上面個tab跟住變就基本,然後撳落啲tab 就直接去果個subsection ,真係咩垃圾app都做到,你收咁多錢人工做唔到?

你班人咪又係照倒錢
第2點真係
笑撚到我仆街
hk no it
補充多一點

邊隻傻閪code9走去改咗個layout container,搞撚到個正方形格依家郁咗上去而唔係align center,手多多改咗去果個唔該切咗隻手去

依點真係咁多年嚟睇到燥底既一點
同佢個app整得差有咩關係?

你就係入面做啲蛋散?

既然咁撚串,直接唔好更新添吖
又唔係,又要學人更新,更新得垃圾咪就係搏屌囉
直情垃圾
應該加埋場波踢成點,好似比分網咁
而家網頁都改埋睇唔到即場比分
碌都碌唔順已經收得皮
改完覺得好垃圾
仲有係有賽果都可以唔派彩,今朝買巴甲仲以為自己買錯先無派,屌佢老母
雖然冇用過個app ,但樓主講嘅幾個point 多數都唔係揼code 嘅人可以話事

By the way 第二點嗰個走馬燈超癲
公告果個真係低能
俾人click一下睇哂唔撚得
家陣搭地鐵睇新聞呀
垃圾pm先係問題
但垃圾到咁既地步
真係要入面做先知邊個錯
批果個直情庇護工場水準
IT 狗又開始狗咬狗。
手機版究竟點解會兩日賽程擺同一頁 又唔係淨係擺中午前既波仲有分聯賽好心整個list出黎 遲下全部開league有排搵
個pm又唔係同user傾點改,純粹上頭要乜佢加乜,架床疊屋 ui自然愈改就愈唔好用

獨市,就好似google咁(唔知點解佢哋好中意當自己google),改乜你咪又係用,要教育你班user

update從來唔係為提升ux

咬死佢地,往死裡咬
好想知第2點佢係想點教育我地依啲User
真係好想知邊個諗出黎
依啲人都有人請
UI design 出事
賭波app黎講 365算係做得幾好 簡單易明

賭狗會即場永撚完要用其他app睇下踢到幾多分鐘 再諗點買
最後 屌 入左波了
搭地鐵睇新聞都唔會郁啲就由頭睇過
我地大馬會係叫fb0069 fb00167,你班user叫星期二第5場完全無辦法變做data,無讀書先會咁叫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞