【沙田上車盤】點睇 《2》

623 回覆
3 Like 1 Dislike
我覺得6,000,000以上就冇架啦,不過正常如果你話去到500尾都okay 既,有朋友買咗富寶花園,見到個大堂都唔開胃
不過如果有實力嘅買家,就算跌咗反而仲好,可能有啲人蝕少少賣左佢,之後換一間大啲同靚啲
買樓唔同買股票就真 真係要量力而為 睇吓自己持貨力先決定買唔買
買得就預咗起碼持有五年啦我估。
同埋要預最壞打算係自己住返
第一城我睇完覺得咩都好,係細少少,要買大既價錢老實又唔需要買佢
個陣我都睇到呆左
327尺 620萬成交
451 尺750萬成交

心諗跌番去 560萬 / 680萬就會考慮,個陣女朋友仲話我發夢喇。

依家睇番成交 530萬/ 630萬都仲有得講
上車盤計 沙中 沙一真係無得挑剔

但兩個地區嘅大單位同價就大把選擇 依個時期真係益晒班換樓客
無人估到4年之後會咁大轉變
睇對面銀禧花園,同樣500實尺
沙一賣700萬,銀禧600萬
有名你叫 樓市探熱針
個樓宇質素,管理,配套都唔同一回事 雖然銀禧的確係大既
銀禧大門口係咪有一級?
都係㗎其實價錢又唔貴,如果係兩人家庭或者三個,小朋友仲係好細咁都OK嘅,不過一定要考慮換上去。
巴打到最後有冇買到啊
銀禧花園確實係比較大,不過我睇過就覺得好似殘少少
滲水滲到仆街
未有小朋友兩人家庭
或者單身, 第一城細單位其實幾好
有小朋友就要換第一城中大單位或者其他屋苑了
淨計沙田上車黎講 跟本係不二選擇 但呢到好多人踩到沙一地底泥
連登仔個個fg 50k 住開3000呎

3年樓已經覺得舊 10年要準備重建 沙一依個樓齡佢哋覺得要列入古蹟
來來去去咪又係細同舊

住過既人應該唔會覺得太舊,可接受囉,話晒30幾年

細就真係細,但個則補返,而家新樓呎數大過佢都未必見洗得過佢

同埋交通好方便呢,特別係佢果架88R, 出中環快到爆,不過以前新巴用舊車成日死或者無冷氣,唔知而家有無好d
巴打碧晴花園又點睇?
有錢都唔買銀禧….

搬屋要預多少少樓梯費,門口有四五級樓梯,搭𨋢位又四五級樓梯!

坐輪椅人士就要經商場平台先至暢通返屋企
可能搭鐵要轉車咪踩到地底泥囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞