【沙田上車盤】點睇 《2》

623 回覆
3 Like 1 Dislike
去過探朋友
記憶中應該至少都十分鐘,仲要我行得好快
上山我諗隨時要廿分鐘
同埋無遮無擋,熱同落雨都死
我就接受唔到

利申:住開一城
白石都係唔方便架喇
但白石應該唔會諗行
一定係駁車去沙田/大學
薈蕎真係咩都冇
烏溪沙有冇?
我試過去雲滙又係探人,出馬鐵列車度門行到去屋苑大閘,都係大約十分鐘,比想像中快
同埋雖然遠,但都係架車行啫
雲海先真
聽朋友講好似都係16-7K?
同埋佢一炮過比一年-10%
不過佢係啱啱入伙租,盤量多可能又平左
望一望中原
睇成交好似15-7應該都有盤
雲海泓碧都有
巴打不如睇下先
個人覺得烏溪沙>>>白石
薈喬我完全唔會考慮
20年入市 住得好開心

附近街市超市小店民生鋪頭乜都齊 非常方便 價錢親民

本身有屯馬已經好方便,大部分地方一程車到,開埋沙中線真係天堂, 本身返港島西,依家door-to-door 30分鐘就到公司 仲快過住太古果個同事

等埋新商場開就真係無敵

雖然係舊啲 但我自己rate 方便係第一,呢個location 贏哂
ching, 你住邊架?
日曬雨淋

人煙罕至

環境清幽
富嘉勝在鐵隔離,周邊及樓下全部齊全,可惜三房無套厠。

金禧樓下叫做個商場,周邊同富嘉one dog face,係叫做私樓囉

海福離鐵始終有一段路,不過都算方便,樓下有集運

大圍呢個位置堅無得輸,大圍人都等新商場開,有地方hea下,唔駛去沙田迫!!
返東九不如租第一城巴士出去好快,又有61R
除非你要新樓
兩線交匯正到pk, 去邊都快,整張全月通返工,放假搭車出mk 尖東免費
真係好想快啲知the wai 有咩舖頭

利申富嘉居民
阿偉在嗎
但會橋唔係一個好嘅選擇
你果盤果到放唔放到?
但交通方便位一早比舊盤霸曬
我情況都同你幾似
我返觀塘最後目標都定咗係帝堡城
我都覺帝堡城太入。

對我個人嚟講帝堡城與薈蕎一樣咁入,都係要行一段路先到鐵。

萬一轉工的話,樓下無車去返工地方,又係要靠搭鐵。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞