【沙田上車盤】點睇 《2》

623 回覆
3 Like 1 Dislike
佢睇中咗啲新樓10mil內,希望到時都係橫行冇乜變化,咁對於佢來講就有賺
都唔嘈,睇過樓其實向馬鐵都唔算嘈,但唔知入廠有無聲。其實沙田一帶空氣都唔會差得去邊,不過帝堡城對正山,係真係幾舒服
向馬鐵中低層我覺得有d嘈,因為樓下有巴士+小巴站,比較多巴士線會經
大圍海福,富嘉,金禧點睇?
六球嘢又想食正雙鐵路
金獅唔好住 衛生環境好唔掂
負評咗嘅ching 有咩comment?
果個位條河有時臭臭地,行去火車站無遮掩
住就應該靜靜地幾舒服
19 20年買入真係仆直
屌你老母
開開心心比完首期 過兩年就比人training
有興趣就直接睇現樓,順便狠狠地劈下價
真係無ching comment, 有咁差咩?
除咗鐵以外你想要咩先

三個屋苑都咁近 得金禧係私樓同埋係最細同埋佢未做大維修

另外兩個都係居屋但同價位大一百呎左右 富嘉已經做埋大維修 海福就唔知啦

同埋你睇啱果啲盤係咪已經補咗地價?
都係補咗地價啦,600 2房

不過睇下有無ching 知入面d 用料保養如何,同埋d 法團係點

主要都想搵d 近鐵路嘅盤
咁可能真係要搵業主先答到你 印象中富嘉大維修果時都上過報紙

同埋唔知你信唔信上一輩嘅講法 金禧係新鴻基出品 多數都覺得係好啲

海福係中海 富嘉係其士 不過都係私人參建居屋 理論上都係差唔多

始終有一定樓齡 保養都係睇法團同管理處做成點 唔可以單睇邊間起就可以決定好唔好 睇樓嘅時候留意吓啲公共地方啦 如果見光位都係hea hea 地 咁大概都知法團同管理處係咩料

我自己睇市中心 好運同希爾頓都已經兩個水平啦
係, 所以想了解下條村嘅營運同保養情況

富嘉做完大維修,外表靚仔d,不過未上過去睇樓。
海福就睇落殘d,同埋條村個出入口個人覺得有少少暗。
金禧真係唔錯,係細100呎仲要大窗台, 不過就私樓

本身諗住12月加息加到差唔多就出手
買居屋啦
康林宛
好格涉
落就大斜路,十分鐘多啲到大圍站
唔行有shuttle bus
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞