喺英國返咗一個月M記 你問我答

596 回覆
317 Like 24 Dislike
所有叫親spicy 嘅都唔辣
上次出個隻mc spicy 隻化學辣食完痾屎會屎眼痛
稅後1200鎊一個月
番20日每日6個鐘
倫敦+全國都人量缺人
你睇個個咩數據黎?share黎睇下
食得厭就死得

我冬天日日nuggets當lunch
過到英國因為驚英文差難搵工,第一份工就apply m記試下先,勁快請
返到工先發現,好多同事同客都唔識英文嘅
英文嘅話最難係收銀落單,尤其係drive thru靠對講機落單。第一日返嘅時候train過兩三個鐘,完全搞唔掂。不過佢可能都知我唔掂,冇再要過我去做但除咗呢樣之外,做其他位都唔洗英文好好。做出餐嗌得啱晒啲單number/聽得明個客要salt定ketchup定紙巾就掂。唔對客嘅人話,最基本認到晒menu上面每個item啲名,同埋train個陣聽得明佢教你點做就得。

唔覺有畀人歧視,不過可能我個人比較靜唔會話好多計傾,間唔中傾下計講下笑咁。

唔算難做。我好少入廚房整嘢食,好多時都係嘢飲/出餐。嘢飲應該係最易做。對客就睇運氣,暫時最難嘅事應該係遇着啲有要求嘅(麻煩)客。一開始唔知點處理,而家做多咗會開始知點做。

同事都好好人,基本上你想傾計10個有10個都肯。經理都係,仲好玩得,所以會話就算有壓力都唔關同事事。
Thx
本身喺香港果返咩工
拎左幾多錢去?
知唔知英國M記係franchise (似美國),定係由總公司分公司嚟經營(似香港)?

如果係franchise ,買franchise要幾錢 ?
睇邊間舖 我個間啲經理閪到爆
交換試下
淨係第一日training做過drive thru落單,覺得都幾難下,一來完全唔熟menu,二來唔係人人都講得好清楚,同埋有時又走個樣又走個樣就R晒頭

而家有時喺舖面對面落單,都叫做OK,但有時要人哋就住我慢慢講先聽到。
上次去買,佢話唔整,退錢比我
擺多陣生啲芽出黎
lm
我覺得好食過香港
我同事咩人都有,不過都係本地人多
同事女多定仔多
有冇50k?
今日見人用員工優惠唔洗£5買到兩個chicken sandwich餐。不過我喺個app搵唔到邊到有得用員工優惠
朱古力醬或者雪糕杯成日無貨 無計
樓主西南邊到

利申: Plymouth
有心但唔自爆啦 有緣會見到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞