喺英國返咗一個月M記 你問我答

596 回覆
317 Like 24 Dislike
砌包可能過癮啲,我可能到辭職嗰一刻都未洗學
第一次出po可能冇下次
係 嗰8秒可以整多成兩三杯轉完又唔係吸引啲,人手攪仲靚仔過佢
Bristol
麥記(/KFC)嘅好處係可以用自助機落單唔洗自己講
同埋唔會有個人專企喺收銀到等你落單,隨時用自助機揀完畀完錢攞埋個餐仲快過等到有人嚟幫你落單
有啲客會話佢上次買塊魚係霉嘅/個包唔熱嘅就係咁諗
你嘅意思係佢哋落order會點樣講,定係有咩特別組合?

通常落單都係can I have a XXX meal (please) 跟住我就要問佢medium or large, what drink 咁

其實都係Can I have a XXX please 講清楚要個樣嘢嘅名就得⋯我好少做收銀
等你做到經理級數你就可以in靚女鬼妹
加油呀,感覺上對客係對多咗就會輕鬆啲,因為講嚟講去都係個啲嘢(傾閒計除外)一開始會辛苦啲,不過慢慢就會習慣同熟悉啲嘢

我自己都有apply過台式飲品舖不過冇回覆,所以最後走咗去做M記(可能係好事嚟,因為返珍珠奶茶要去到勁遠)我自己感覺係本地人唔會chur你一下要學識,可以慢慢嚟,做得啱就得,所以暫時都唔覺好大壓力
想見識下
我上年中學畢業
兒童餐有無得要求揀玩具嫁
今期隻熊仔幾得意
我直頭喺舖頭門口用app搞掂哂
先入去等嗌號碼拎餐
佢有個灑鹽嘅工具,但其實灑完我都睇唔出上面有鹽。不過費事再落就太多。覺得唔夠鹹可以問職員要幾包鹽
咁你地講咩
上年先考完dse
唔洗經驗+英文唔洗太好都有得返我已經心滿意足雖然有時真係忙到喊出嚟
手語
耐冇食香港M記唔太記得,但份量好似差唔多,唔會覺得特別大份咗
真 寧願轉去其他餐廳做
This This This and This 嗯嗯 Okay Thank you
想快啲考車買車始終冇車唔方便
邊區
最多係有客同我講你好(國語)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞