喺英國返咗一個月M記 你問我答

596 回覆
317 Like 24 Dislike
易唔易請?
食M記好傷腸胃

大概嘅印象
有個科學家用自己個仔做過實驗
叫個仔連續食1-2個星期M記
結果腸胃嘅益菌少咗好似一半
On9 10年前啲外賣唔撚係送到上門
而家係唔係仲係10鎊一個鐘,不過入面咩都要你做

同埋係唔係nandos而家仲係俾緊minimum salary 7.5鎊一個鐘?據聞麥記pay好少少不過惡做過nandos好多
應該幾易入 尤其係間舖好要人嘅時候
哈哈,小心
咁你in個陣點答
我都揀啲好似健康啲嘅嘢嚟食(wraps)但最近返朝早多冇wrap揀得啲豬柳強薯餅熱香餅
Jolibee好食好多,有肉汁
我而家£9.75(扣完NI £9.3)一個鐘
除非做lobby staff(抺枱serve客嗰啲)就唔洗洗廁所。冇了解過nandos所以唔知人工/返工情況。其實m記忙唔忙都好睇日期時段,有時拍烏蠅,有時冇停手忙下忙下就夠鐘收工
挪威M記自己去吧枱成桶任你唧
(其實都係是但up)
點解想做就話由細食到大 幾享受M記呢樣嘢
優點就可以係handle pressure 唔怕忙 同人合作之類
工作經驗就話冇
role model就答咗係我媽咪

其實make sense就得,我諗佢都係想睇下你mindset正唔正常。同埋想準備可以Google “McDonald’s interview questions”其實都係個啲
請問用bno 係m記/Starbucks 做5年野會唔會有bc?

謝謝
點解英國老麥啲汽水好冇汽
真係想去poundland買罐可樂冇咁嬲
不過砌包英國整齊過香港好多
香港人移民過去同啲基層爭飯碗
加油
佢心諗 叫開Ching chong what is Ching coung
香港的薯條都係急凍運過黎.
去完外國再返香港, 真係覺得香港M記係神速
你唔做嘢應該都有 條件係住五年
做咩仲唔瞓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞