喺英國返咗一個月M記 你問我答

596 回覆
317 Like 24 Dislike
就嚟二字頭
唔少同事都細過我,不過18歲以下人工係低啲(£8/h)
想問吓多唔多重野要搬,有冇輔助工具提供(例如車仔),職安健做得足唔足

記得以前搬傻條搬patty搬到我仆街
做grill/炸爐間唔中要一箱箱肉/薯條咁由雪房搬去廚房,但唔會話好重,攞唔晒分幾次搬都得。做嘢飲最重係搬shake mix/sundae mix一袋好似10kg。我諗除非做落貨/執stock room之外都唔洗點搬搬抬抬
用收據個code做問卷,會有coupon送
£1.99有big mac/魚柳包/素包+中薯條,平過香港好多
用完coupon畀錢再用張收據就可以無限loop £1.99 deal
ching 個topic係英國返左一個月M記 你問我答
唔係係英國租左幾個月屋 你問我答喎
我記得以前搬傻條係一箱5包,total廿幾kg,真係搬到豬閪

果時sundae mix已經算係比較輕
而家暑假都係得阿嬸做
最後生同最大年紀同事大約幾碎
奴工處真係有
M記見工洗唔洗CV?
你又幾高級?
已經好勁
6粒20日 係香港搵唔到啦
01又上連登抄post
垃圾HK01
之後月尾經理會發現少咗26箱醬
認真回一下。

我之前是在麥當勞打工的,而我鏟薯條的原則是:「幹你娘塞爆」

沒錯,就是幹你娘塞爆,老子才不管甚麼公司虧損三小的,每次鏟的薯條就是姬芭一大包。小薯鏟成大薯,中薯鏟成巨薯。大薯買一送一,跟把整個薯條站的薯條全送給你沒兩樣。

我還記得,我那個月上班25天,經理跑來跟我說,這個月薯條虧損二十六箱,你有頭緒嗎?

我他媽的怎麼會知道。

原來係你
hello XG01記者
下次不如比返個Credit? 不過算啦 你地都係狗黎架啦
至少有料過你先
最後生應該16/17到
最大反而冇問過/聽過 睇落四十幾五十
唔洗。上佢個網填form就OK
Thanks係好彩對客都唔洗傾太耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞