【最新】政府提出全體公務員今年劃一加薪2.5%

543 回覆
54 Like 298 Dislike
出面你係叻仔既搵錢絕對係好容易 每年加5%人工係無難道
再每兩三年轉一轉工 唔升title都可以加幾千
我道真係諗唔明究竟有啲咩人咁on9會屌政府加人工追通漲
老實講 做政府個班捨棄左出面私人工既待遇 雙糧花紅doublepay 我就真係唔係好明有point跳有咩問題 你出面咁柒一年加唔到5%? 我freshgrad出黎做野轉第二份工都加20%啦
再講根本你班兒登仔就為屌而屌 你係唔滿意政府既你屌政府
只係識係呢度屌下公務員
下面做公務員打份工 唔係做義工 都有做野 有人做野想唔加人工既?
bonus呢
你自己on9姐 你做私人市場望做死一間加你50%?
唔識得轉工去加自己人工 唔怪得係度屌
咪拎黎做遮醜布
正如香港今時今日都仲有選舉一樣
政府:係加咁多 你地要就要唔要就算 上面大把愛國愛黨公務員隨時南下頂提你地位置
25周年 加2.5%
唔鍾意咪quit lor
比啲尊嚴自己
我有話過我唔識? 唔好衝出嚟柒喇
條友唔計跳point直接拎2.5%比較私人市場都唔撚合理我先屌佢
唔中意咪quit 囉
有料怕咩出去同人爭
何止個2分鐘,每日痾屎痾尿都係用緊啲稅
連登仔個個fg 50k
已經=政府point24-25
個個都AO level洗乜介意公務員加幾多
垃圾唔使加人工的,佢頂唔順走左大把補給
真心on9仔黎 唔講以為班傻撚交幾千萬稅
凍2年先加2.5
私人工年資就唔值錢?
跳一跳+10至20%閒閒地啦
定係你做保安啊
黨務員全線入場
事實就係通常屌公務員薪酬制度嘅就係班入唔到/得唔到差唔多薪酬水平嘅傻仔,做銀行、金融嗰班今年加人工加到笑真係唔會理呢啲。有啲仲笑緊係傻仔廢柴先會去考公務員,咁低人工搵狗咩
真 有能力個班wfc你公務員加幾多人工
點解加咗人工唔可以笑班公務員無得加人工 or less than inflation
又話老細睇公務員加幾多人工既,點解宜家又wfc
呢班係老一輩咬長糧既on9講法
真 有能力個班公務員wfc你加幾多人工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞