【最新】政府提出全體公務員今年劃一加薪2.5%

543 回覆
54 Like 298 Dislike
升職囉, 屌你
做清潔工, 加到你去十萬好唔好
覺得咁正咪加入囉 講咁多做咩

就係因為跳唔到入去但又唔滿意個幅度先喺度怨婦mode 嘛,明嘅

社會垃圾自己人工低唔抵得人加薪 我唔係公墓員都唔會咁既魚蛋心態啦
嘈緊果班兒登仔500個都唔知有冇1個考得入
你知唔知道唔同職系都有各自嘅point 有d可能得幾個point
現職既就凍2年薪 再加2.5%當你乞衣
咁多 食屎啦
私人公司邊有頂 咪玩啦 唔計basic salary既調整 都有bouns果啲啦 做得好咪多啲花紅 你有料咪跳去間更加負擔得起既公司
轉職系囉
去做AO大把位升
你唔係以為做司機做工人都可以跳幾十年point ?
話升就升呀?好似你咁reply comment咁易咩on9仔
心情唔好,要去睇病假
拎返幾日有薪Suck Leave
唔識就收檔啦
人講你又講
跳Point 無張跳?屌你老母
好L嬲呀
今次大鑊
照私人市場實會衰多幾錢重嘅永恆定律
應該會劃一減薪30%以上
租租訓街供樓被Call loan中年即刻被炒失業
私人市場末日了,真係哭撚左
咁係個人能力問題
為左有錢維持生命 都係努力加入政府 賺藍養黃
華員會班老人家又贏
On99 咁快到頂咩 冇得升咩 講撚到真係得2.5%好撚慘咁
咪又係照做
又啱喎我呢啲社會社會垃圾邊做到公務員,最多咪喺旁邊笑鳩人

好撚彩唔係交香港稅,唔係交完仲要養住班咁嘅怨婦都咪話唔爽
公墓園即刻有返曬士氣
全球最貴氣體一定係公墓園士氣
無色無味 多同少都感覺唔到有分別
我唔擔心公務員加唔加呀
最緊要私人公司有籍口減人工
你都知無跳幾十年point呢支歌仔唱呢?
出面憤世嫉俗個班就永遠話你有point跳
咁無point跳 望調整薪酬追返通漲有咩出奇
各位公務員巴打,我地要上多D連登對沖加咁少人工!
岩啊 所以咪要追通脹加%人工囉
十年前司機頂薪$20000
十年後都係$20000?
我估3年加埋嘅通脹 唔會小過2.5%啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞