【最新】政府提出全體公務員今年劃一加薪2.5%

543 回覆
54 Like 298 Dislike
私人市場冇跳point會down size 炒人添
義工 你無糧出?
連登仔我地個個今年都加10%人工
冇真係不如死左佢
依家考督察級公務員好過做big 4一萬倍
一畢業4,5皮
big 4人工加得極慢
而且年年逼走一半人,佢地唔會話你知
我升一級已經44-49, 好快無得跳pt
而連登傻鳩就以為無pt 跳就等於低級
無知到笑撚死人
學上面d兒登仔話 你俾人炒係你自己能力問題
做到嘢嘅唔會俾人炒
唔抵得咪入嚟做囉,成班奶都未戒嘅毒撚喺度食檸檬。
巴打又見面, 上次一齊笑d連登小學雞好暢快
根本就弱智錢冇人嫌多
我升一級已經45-49, 好快無得跳pt
而連登傻鳩就以為無pt 跳就等於低級
無知到笑撚死人
佢哋應該唔明白通脹會蠶食自己嘅人工
尼位師兄識野
嘈得最大聲果班憤青咪就係報咗考唔到果班
好多連登小學生連公務員薪酬系統都未識, 人云亦云, 成日跟人講跳pt跳pt
比著如果係我比人篤爆咁無知咁撚樣衰, 就費事再衝出黎柒...
不過而家考完dse, 連登充斥住太多傻鳩小學雞, 我地真係有理說不清, 留番啖氣暖肚算
你份工冇加咩?
一班話「加得噤少」嘅連登仔

另一班「點解有得加」嘅連登仔

睇住2邊互咬真係好好笑
小學雞係咁
你咁樣講 佢哋就會話有人唔做做狗
有骨氣嘅人係唔會去做公務員
我都唔需要去理解公務員嘅薪酬制度
入去政府其實都係打份工
實情係成班都弱智 自己同錢鬥氣
做過私人工嘅人都會知道政府係真係好pay
咁Max左果啲呢?
一個疫情睇撚清楚晒班廢柴
樣樣都做唔撚到
除左消防救護外,基本上係搵唔到班撚樣既

香港人d錢真係99%都係拎嚟養廢人
上至高官下至狗
真係好撚睇唔起呢班仆街垃圾
講叫人唔滿意就quit果d, 我敢肯定佢地連份gf340都唔識填要問人
垃圾識唔識字
貼張稅單黎睇下, 你"養"左幾多人? 廢柴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞