新世界係咪換左老細,作風咁似外國公司????????

689 回覆
1337 Like 45 Dislike
第一次過年時酸縮到淨係出一個月花紅,爭啲搞到大罷工
香港普遍少見識唔識分服務水平 睇到啲硬件就濕晒
我知,係純官奶左野既時候已經講,會專心培訓第3代話事人,就係鄭志剛
鄭家純退咗落黎
依家專心拍寫真
香港呢架船都就沉
咪當人性睇吓 冇壞
做KOL做得好成功
李嘉誠真係香港大毒瘤黎,起啲樓質素垃圾唔再講,依家開則叫好左四正啲,以前起撚埋晒啲三尖八角鑽石則,起樓垃圾都算,打佢工既一撚樣咁閪,係要一蚊都賺撚盡你員工,屈臣氏就係一大例子
新世界佢閪唔閪我未做過唔知,但起碼人地公關技倆做足,新年嗰期又每個員工都派大利是連外判都有份,長實?連依啲基本野都費撚事做
屈臣氏聽過人係火炭做IT,真係做到IT狗
貴價高檔商場要人流多有咩用?人流多就多啦,但行既人都買唔起,要依啲人有咩用?買高檔野既人要既係服務係安靜無乜閒人既消費體驗,人地分分鐘一張單就幾萬蚊十萬蚊咁買野埋單,一個頂你一百個閒人k11 musea你見佢係好多比較新晉既名牌,香港都比較少見,依個係一個好既商機黎,你個個都想買埋啲同人一式一樣既野咖咩,要既係特別係與眾不同
流失率大呀嘛…
.
咁諗又片面咗啲
西人公司一樣西

英 美 法 一q樣, D大班比華人公司仲高幾班 , 係低層較為與世無爭, 所以畀我哋呢啲平凡人有個錯覺以為有得發揮.
咩事,連新世界都要請PR上面啲讚賞都太過肉酸同出面
呢個真, 睇下海之戀就知呢個咁正常嘅則都搞度九唔搭八真係服咗佢. 佢都唔知請啲乜嘢判頭嚟幫佢搞設計仲要啲人咪埋眼冇腦就咁批.
夠啦,知你勤力但係做多咗啦
依加仲講好冇賺錢
共產黨就嚟鬥地主啦
公務完加少少人工都成班狗吠
俾少少錢搞型像工程
保住條命仔先啦

真係貧富差距決定思維
人地蝕面果少少
你蝕就一鋪玩完
分分鐘佢當玩
港資=乞丐
特別係中小企
冇一個係無辜
吹水定真
駕馭到啲靚算佢有本事
連登仔幫政府諗埋下一歲步點做添
搵啲做過嘅人野問下就知狗都唔要
咁穩健就零創意
我唔係股東 想商場多啲 gimmick
浪費左個仔
做人老豆好大責任
成個香港由裡到外都爛緊
咁你點決定去留
買樓就話有得揀唔買新世界
原居地點算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞