新世界係咪換左老細,作風咁似外國公司????????

689 回覆
1337 Like 45 Dislike
Adrian 都識法文
佢理念唔係呢幾年先有
由佢接手果下 佢都強調人文藝術自然給合商業
香港啦,k11老細幾欣賞Olivier Cong
仲要好似係同the kongner 夾project 果陣識
兒燈發現新大陸呀?

adrian奶到閪咁架喎又有整nft

唔見你地屌佢既?
韓印紅
敏華
金鋪
英皇珠寶
個人感覺個場一開波真係好暗,呢兩年好咗
因為以前賣樓唔似依家咁多花臣 包嘅裝修都基本好多

「驗樓師」都係依十年八年先應運而生

至於你話會德豐恆基信和係咪copy新世界呢

信和就行開歐陸風格 土豪味濃 御金國峯 銀湖天峰 御龍山 帝峯皇殿就係表表者

恆基嘅H-collection 就係行酒店式設計 必嘉坊 利奧坊就係咁 細細間 用精致掩飾間屋細

會德豐就玩外國風情 連個名都係咁

相對起嚟 係咪真係抄新世界呢?
成班PR黎
不過零售嗰堆都無乜變過,咁耐都仲係差唔多鋪頭
會德豐 嘉里都幾靚
其實不外乎啲門面嘢包裝工程
細心睇反而會見到佢啲問題

反而成個po時不時啲人屌嘅新鴻基場喺硬件投資上仲落力過K11
認真k11系列真係好睇個人喜好
鍾意既就會覺得好特別好文藝
唔鍾意既就覺得古靈精怪

利申:個人都幾鍾意個feel
成個新世界group 咁大
點會冇錢呀
入去睇戲唔到最後十分鐘都唔想入去商場
臭到嘔
想問新世界點抄新鴻基
其實係因為要每個staff都有呢個匠人精神
同埋大家個mindset都要一致 呢個對company spirit嘅幫助都好大
而如果個啲staff覺得用一個返工嘅下晝收錢聽company bg都覺得好大問題 咁佢只會乜野公司活動都覺得多鳩餘 亦同新世界公司嘅文化完全唔夾 搵過間只係返工放工高人工嘅公司仲好
就係睇isquare做例子 就知adrian係有啲料
成個尖沙咀都係商場 要係個度再搞商場係極難嘅事
基本上要有嘅舖頭都係海港城開晒
其他尖咀嘅場真係全部都係死城咁樣
而佢再開都仲引到咁多人過去 其實已經好成功
未開musea 之前,舊k11 都係普通商場咁
開左musea 之後,舊k11 叫 art mall 又好似高級埋

咁如果個輪椅人士想撳低樓層又點?
人地設計兩個panel相反方向排樓層就係想方便佢地去任何樓層,想去高樓撳panel A,想去低樓撳panel B
明未?
大把工程公司都包飯架啦
專心搞鋤dee會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞