新世界係咪換左老細,作風咁似外國公司????????

689 回覆
1337 Like 45 Dislike
可能得返廣東道有大招牌果邊仲有名店租

場內嘅鋪真係會逐步轉移 畢竟海港城租金皮費好重 依家人流又不復當年勇

估唔到自己有機會見證海港城衰落
抗拒乜野窮人行入去覺得格格不入?
尤其新鴻基個啲
想坐?入去俾錢食飯啦

長實,信和,恒基,華懋,都識整啲櫈俾人坐,仲可以差電
果件垃圾真係無料,諗頭大但唔用腦,見個市場旺咩就搞咩,但搞咩就死咩,開埋d咩平價自由行酒店,一野開6、7間,點知立即撞正武肺,以加執到得返2間。

利申:前公司員工,成公司都笑佢敗家仔
紅磡都會個場分分鐘連領展都搞得好過佢

四大地產商搞商場搞得最hea都係長和 可能本身唔志在
有冇真有錢人分享?雖然個個讚K11,但係感覺依然係海港城多啲有貴氣嘅有錢人,定係因為K11感覺太young?
起碼一講起你記得佢個名先
咁已經夠
你唔消費唔代表你身邊人唔會唔去消費
近排有人救佢, 攪抗疫酒店, 起碼夠錢還利息先
不如話觀塘無大商場
同埋唔覺得apm有幾高級
有撚用咩,佢果d所謂酒店cheap到好似重慶d賓館噤,仲要響未搞抗疫酒店前已經執鳩左
我淨係覺得海港城好大陣蝗味雖然封關以黎都無點去過
isquare 本身個設計已經令個場半死不活 加上細發展商 無牙力傾靚客入場

唯一出路係賣盤/大改裝

但一來業主唔會賣加上好多有實力嘅地產商係尖沙咀都已經插左旗 無人會買

二來個場當初批得咁起 即係業主覺得無問題
海之戀
置富都會

靚地段都搞到屋村商場咁
一間名店都無 最多學生妹放學行
不過老母區無班躝癱係到鳩fing算係咁
其實佢有啲工廈自己改裝嘅酒店都仲叫ok (之前去住過)

但條友仔走火入魔到就去開個新brand買埋啲賓館仔改名叫酒店再用返酒店嘅模式用營運真係無得救
置地點會唔迫
一落雨一到lunch迫到仆街
係觀塘支撐唔起一個靚場就真 舊區味太濃 起碼要等埋裕民坊搞好 先有機會令shk執靚個apm
係機場隔離起咁大座野都幾大膽
睇錯以為問緊新世界
自膠
愉景新城做兒童主題
比以前興業個陣比
都帶返少少人流過去

不過始終位置差
都係開下又執下
但759 m記個邊都好少再換黎換去

唯有等福來個邊堆舊樓重建同對面工廠區啲新office入伙睇下有冇得搞下
換左老細又點 d client都係咁西
連登仔又教有錢佬賺錢
當年雞扒妹轉呔企喺CY隔離之後 新世界就順風順水 順過尖沙咀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞