新世界係咪換左老細,作風咁似外國公司????????

689 回覆
1337 Like 45 Dislike
果堆鋪做食肆都仲好啲 仲有午市晚市可以有人嚟

零售真係炮灰嚟 比得起錢又唔會入嚟 牌子唔靚佢又唔想租 有logon francfranc 已經算唔錯
做撚起咗K11同新世界做brand,垃圾地段起樓都可以包到做豪宅
以前新世界樓頂多同恒基level,而家拍到新鴻基
客路問題 始終地區場 唔似沙田荃灣咁吸到外區客 更唔係中環銅鑼灣尖沙咀咁有遊客市場

本區客又無咁高消費能力 搞到今日咁都已經好叻

愉景新城都迷失咁多年先搵到自己方向啦
咩原因本地人會去海港城買嘢?
成條彌敦道都係旗艦店
而家又有musea
港島有PP、時代、置地
位置方便,有錢人又住港島
連郵輪上落客都收埋皮
1.幾高大威猛,樣唔差
2.學歷勁高,兩文三語唔係問題,仲要識日文
3.藝術氣息濃厚(唔係扮出黎或者有錢9買果隻)
4.有錢
5.待人有禮,無論你係社會咩階層,佢都好有禮貌
6.思想開明,啱啱搞左4.5天工作週
7.大方(之前派比員工)
8.算年青
9.有錢佬第三代黎講無咩醜聞
K11 Musea真係好難行
自從K11呢個BRAND做起左之後,係大陸一大堆K11商場都係行高端路線,叫做用藝術推高物業商業價值,年年收租賺到笑

鄭志剛叫做富三代入面有頭腦,令新世界更上一層樓,連登仔竟然覺得佢唔賺錢新世界過去十年堆樓盤用藝術包裝,呎價又賣貴小小
好多做開發展商朋友都想入去做

珍 有錢佬手下大把人才
鄭志剛三世啦
佢老豆雞扒真係全香港都知佢廢
個位太靚
IFC/香港站都好特別
PP就…我懷疑係montblanc飄出嚟
做二世祖又話人地僨二世視
人地搞下新野又好多批評
政府包底
獨市
NGO有捐款收

都做到咁柒
第2張成個藍精靈咁
ifc陣味似廁所水
居然 香港定外國indie?
下次去留意下先
基本上商場一大又唔係長方形就好難行
IFC同沙田新城市都係咁
識日文既3世祖黎計又好似得佢
其他個啲都係歐洲語言多
佢仲有個大project 11skies
又唔好捧到佢咁高 佢只係明白原來將層樓整靚少少(但保養費用入返業主管理費 商場就收返租客度) 同埋層樓起返正常水平就可以賣到貴一貴都有成班人搶住買嘅道理姐
隻雲呢拿味真係頂唔順

有時舊k11駁住地鐵站位都傳哂陣味過去
係呀,但係咁簡單,點解除咗新鴻基之外,之前無人咁做?
而家會德豐恒基信和包裝好似copy新世界咁嘅樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞