一人一個做過廚房既噁心回憶

566 回覆
1407 Like 14 Dislike
有次有個樓面得罪廚房某個人,然後有日爆完大獲 嘈過一獲之後佢仲食福食廚房個條友一見到,拎佢碗野上面啲送直接掉落地下 浸哂坑渠水再踩幾腳。然後擺翻上去 俾條友食
利申 現場睇住 得罪廚房佬真係大撚鑊
唔係做廚...
係做送餐放題侍應
試過送餐期間跌左隻蝦落地...
本身想掉左佢幫個客叫過一碟...
但係比d老屎忽見到叫我照送比個客...
話反正蝦係要拆殼
屌...
有個fd係某間扒房做廚房...
有次我諗住去探下佢...
幫襯下佢...
8點零鐘去叫左個貴餐...
仆佢個街拎碟扒出黎係煎到燶燶地既...
仲同我講5成熟...
事後我同返個fd講...
佢話佢間野習慣曬雖然11先收鋪...
但係9點左右廚房就會準備收野...
我o撚曬嘴...
明明間野9點果陣仲好撚多客
我見過我老母都係咁做
跌左隻蝦落地再執返,叫我唔好同人講
但係屋企黎

不過我不嬲唔食蝦
呢個世界有老鼠藥
我係開檔嗰個
外國用氮氣,一氧焗死佢地

我以前老細用腳,一腳踩頭
以前做過地盤part time d地盤佬成日屌鳩廚佬煮野慢同難食,我心諗你地唔怕被加料咩
酒店叫大口仔多數講緊屎坑
湯馬氏上連登遲啲出個你問我答post好冇
少癲
暑期工企壽司吧
洗緊嘢個on9經理仲接order
火炙三文魚腩壽司 一面燒到燶曬一面燒到勁靚仔咁出俾個客
最後燒完隻碟都裂開埋
個炒麵跌左落地下 個地下係長期有水有洗潔精泡個種
跟住師傅執翻起沖沖水 話炒多三十秒就唔怕啦 跟住照出
佢地都唔著制服以為無人知
呢度附近就得佢地office有人同睇身型頭髮就睇出
有其中幾個著制服更易認 常嚟既就認住
新面孔就唔加料住
今日去食迴轉壽司食左二百幾蚊,起身走人時發覺唔記得帶銀包,
想將d碟推比隔離,但我毒得制旁邊無人敢同我坐,我問bar台個師傳有無得欠住先,
佢叫我跟佢入廚房,要辦d 手續,咁我就跟左佢入去,點知一入到去佢推我落地下,
我好驚,我係咁走係咁走,佢拉住將我壓住係枱上面,成枱d刺身跌哂落地下,
然後佢好快手除左我條褲,蹂躪我後面,又將成個三文魚手卷塞入我個屎眼,
問我好唔好食,我求佢放我走,佢唔行, 仲話要將成個吞拿魚魚腩塞入我屎眼,
我聽到之後唔知點解就扯左,佢見到就幫我含,然後我射左係舊三文魚上面,
佢即刻推上迴轉帶比客食,我睇到之後諗返起自己食左個三文魚沙律有怪味就想嘔,

我好憤怒,一個八拾八式打佢個重要部位,然後屈B制屈A制重拳打到佢昇起,再出無式埋尾,
佢直飛三十呎遠撞穿人牆, 龍門飛身飛到盡哂都救唔到,場內哨子聲一響d人靜哂,
跟住我就等派彩, 第二場孖q 好運多多派5蚊,我拿左5蚊之後就埋單走人
Xx水產?
係咪元朗大馬路個間
讀書時期做過pt
冷藏庫啲雞成日擺到臭哂 照上粉炸
炸完就無乜臭味
D蝦殼發晒黑啤水啤返乾淨拎去煲湯
從此無去過kfc 食雞
一間餐廳入面有咁多野食
唔會用老鼠藥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞