裝修裝到咁 個師傅點過到自己?

371 回覆
322 Like 7 Dislike
死咗link
係咪黑心裝修佬手筆
真 通常掛個positive字眼出黎果d多數無好野
好似民主建港協進聯盟咁 無左民主

或者應該咁講 得返呢樣做selling point(事實唔知係咪真係有添)
十個裝修九個騙
仆街 打橫放筷子都唔得
呢d 濕鳩"公司", 執左再開真係一兩個掣既事
我甚至懷疑佢, 係咪連註冊都無,連公司都不是
好心消委會,海關之類列個表出黎啦
每個工序每尺市面收費大約幾多
太平太貴大家都識小心d
其實網上大把公價, 自己唔做功課,無得怪政府唔"睇"住你
有乜謂?
賺大錢囉
氹掂條水魚
發夢都識笑
條女或者一蚊都無比過 食花生
每個行業都有害群之馬
呢個世界都有好嘅裝修師傅㗎
有冇良心架
就算個師傅好定唔好, 都唔好依賴曬佢
重中之重, 係自己要跟野, 同埋不斷學習
就算個師傅閪, 都可以叫佢執/即時斬攬, 無咁傷
我又覺得黃師傅唔好講到年輕嘅師傅就唔好……
呃錢呃到肚滿腸肥嘅裝修阿叔阿伯大有人在啦
岩岩睇到係沙田圍 , 咩輝中心
啱呀
自己比幾廿萬都唔著緊邊個幫到你
遇過好嘅師傅真係好細心
有啲細節位就算自己係用家都未必諗到
靚唔靚就一回事 至少佢整完間屋都仲叫住得人

反而想知有冇人會自己搵人出圖再叫佢去做裝修 佢啲風格真係有啲老套
當然啦 買納米樓都無人諗長住 所以第一次見人咁樣花錢去大改間屋

坦白講 自己睇樓 不論租/買 都唔會揀依啲大改過嘅樓
最近睇佢講兩個case 都係搵過其他公司報,最後簡間平十萬

正正可能就係老老實實報價既,用家就嫌貴
似係恥笑條仔多啲 仲應該係佢老婆嚟
沙田圍全輝中心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞