裝修裝到咁 個師傅點過到自己?

371 回覆
322 Like 7 Dislike
其實裝修最緊要兩樣野
唔好爛尾同亂後加數已經還得神落
我真係日日去睇
但唔係佢地開工時間上去
開頭打拆完做左少少野之後三個禮拜都無咩點開過工我都日日上去望下好似強逼症咁
正常嫁, 你係當你每日都出緊糧比人喎
所以我完全唔明,有d 人會問咁緊張做咩
可能佢地有錢啦
咁無計佢只係裝修佬唔係設計公司
佢比既設計比一般裝修佬好好多了
呢個位真係隔硬屌,佢又冇講點可以善用個空間,淨係話迫,個廁所就係得咁多位
我都同意唔好開緊工個陣上去, 一來阻住人,二來無人鍾意比人睇住做野既
用浴簾已解決, 又唔係叫你一定要裝浴屏
平還平, 但交唔交到應有既野出黎先
如果係交一堆用唔到既野, 我唔會覺得叫平
要重新整過喎, 仲貴左添
都唔係咁簡單,佢升高企缸的
其實1樓條片,黃師傅話張床報左成萬蚊,真係大咬左啲
擺明係淘寶訂製黎
講到有designer就唔會出事咁
岩岩睇完片,原來係裝修group搵返黎既師傅上網搵師傅同自殺無咩分別
1 黎貪你朋友介紹, 做衰咗都唔會唔硬發爛渣
2 黎就算個裝修公司係朋友, under佢個啲𡃁識你老鼠咩, 打份工咪又係是是旦旦, 個老闆日日篤住佢地咩
黃師傅話佢係泥水做得比較好
可能泥水佬自己接裝修黎做
淘寶蔗渣板油壓床收人3萬,去IKEA買床靚靚油壓床+厚床褥都唔使3萬,好驚遇到呢啲黑心裝修
泥水佬做埋木工同水喉,難怪咁差啦
去實惠大把油壓床,4呎半咪最多$4000,係無款,但起碼d板都重身又厚,幾硬淨
其實係咪得香港咁仆街,外國又多唔多呢D?
我應該係少數可以全身而退
準時交貨,冇後加錢
前中期淨係星期日上去望下
中後期同師傅出去揀料先有見下,做傢俬都係WhatsApp 圖傾
後期收電器傢俬就上去密啲,臨尾一星期執defect加清潔就日日去
朋友介紹
收電器好似都係裝修師傅收
我地唔係次次親自上去
電視收貨同安裝都係師傅搞掂
師傅信得過,有交帶,經常影相俾我地睇進度,我哋唔洗成日上去check
住咗年幾so far 冇大問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞