裝修裝到咁 個師傅點過到自己?

371 回覆
322 Like 7 Dislike
唔係,寫到咁詳細人地咪報高價囉,驚瀨野呀嘛

同埋通常都係一個麻撚煩既人先會寫到咁詳細,同呢d人對頭做生意咪自找麻煩
咁撚細間屋仲想點
真,你估個個好似政府管理層咁高學歷咁人格高尚咩香港市民?低賤垃圾人黎
皇冠廚櫃設計好老土, 係實用
一般裝修佬既品味又真係幾難頂

好耐以前睇過一篇報導,講條女想用水喉整個工業風既儲物架,佢同裝修佬講,個個都話佢唔識野唔幫佢做條女於是火火地自己上網睇片學,之後自己畫好圖計好呎吋去五金舖買喉自己做。

點知五金舖個師傅同佢講:點解唔用不銹鋼整,咁靚好多
聽講仲西,不過唔係西係呃你後加野到,係西在唔見人,做唔掂就走佬爛尾同埋手工差

因為真係缺人做呢d野,所以好多人呃飯食。
正常企缸至少都26吋闊,20吋的確係用唔到,用落好迫。
馬桶左右都要留2至3吋左右位因為個人有闊度,你坐馬桶上面對手都要有位伸展。

解決方法就係縮細面盆面積,例如買個細小小圓形枱面盆,甚至做角位面盆。
慳到5 6吋。

利申 外行人
又係踩港撚
保證會昆你就得
我做裝修管理 打份工 做商業野
幾年前 有朋友叫我幫佢報下價
咁我就搵行家 分行報 我全部用靚野 冇錢落袋30萬包埋靚瓦
之後佢揀左25萬 話我呃佢
點知佢埋單成45萬 又好話我唔叫停佢
最尾個廁所仲要漏水出廳

依個世界就係咁 大把人唔識扮識 客又係 師傅又係
個鋅盤話空間有限 我都算喇… 但個水龍頭… 到底想點
想問下新砌d磚牆批完油完都可以搞到彎彎曲曲係咩玩法
好多報價單都好撚狗
見過張單尾寫連工包料一個總數
但睇返上面d細項,原來淨係列個項目出黎無價錢
做完先話返比你聽未加呢項錢落去
咁你又仆街左啲喎
凌晨都打比人
其實個廁所仲可以點設計
本身個廁所真係細
推 呢啲真係要食屎
拆牆
買層閪樓咁撚柒細,仲要玩裝修
屋主2條友都弱撚智
聽聲都覺得白撚痴,無錢又要充大頭鬼
又要平又要靚

廿幾萬裝修 + 首期 + 供樓
不如租間好少少算撚數

裝修佬10個有9個都閪
主因就係因為有呢d 傻閪屋主
門口果2個燈制一高一低勁明顯
佢係老一派個種Style
佢講野算幾正路
有d老一派第一句只會講我做左幾十年我一定啱
點解個廚房設計到咁都會接受, 我裝修個陣叫佢畫咗4/5款設計俾我揀到啱先開波架喎. 我個廚房都細, 所以都係要揀細鋅盆, 但係可以係窄得黎長架嗎. 然後個龍頭唔係放上面, 係放側面, 所以個鋅盆可以好大. 睇完設計圖都唔覺有問題仲俾佢動工???
黃師傅都好歧視後生仔,我幾年前裝修負責跟工程嗰個都係後生仔,但勁有交帶,工人幾時開工做左乜野,定時定候有whatsapp有相,項目有改動事先都有解釋,後生唔代表冇交帶
用鏡整大個空間感.

然後都係得20寸. 不過應該可以偷多少少位嘅
香港地 3-400呎真係唔好搞花巧嘢
玩死自己

寧願實用襟睇好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞