裝修裝到咁 個師傅點過到自己?

371 回覆
322 Like 7 Dislike

新盤,連洗杯都唔得啦
部冷氣機咁都得?好似連玻璃都未裝?
咁既樓真係做盡架啦
其實我覺得係要掉返轉,係要自己有基本概念,同埋自己係人地做緊時要落場睇下。

黃師傅之前有條片,個屋主話俾人呃,裝修完間屋第日做唔到3房,但黃師傳都同個屋主講,人地手工係差,但最少人地無呃過屋主,間屋點間門點開口屋主係知情既,即係講到尾個屋主全程無跟過,同埋佢係對呎吋完全無概念,間屋清水樓時就以為間屋好大可以間3房,點知間左1間房先發現無可能間多2間就屈人呃佢
見撚到個鋅盤,笑到仆街
其實你見到第一段片. 都了解到大部份人既心態就係要平
有三家人上黎報價
第一家報3x萬, 第二家報4x 萬, 第三家報2x 萬
最後苦主就係簡左2x 個家, 呢d 你情我願, 真係無計嫁喎
酒店房
正路龍頭要對正去水口, 如果唔係d 水彈鳩曬出黎
垃圾設計師
可能熄細啲個水制慢慢屙出黎
我唔太熟
不過自稱黃呀良心裝修果d 就可以即飛
香港人都係咁, 睇錢為首, 無所不用其極, 唯一可以做既就係比其他人賤
良心裝修佬?!
咁我選4x萬最貴果間既話,係咪保證佢都係實收4x萬,唔會昆我?
唔係價錢多與少係合唔合理
2x 萬造到?可以, 但你要有工程底囉
接近成本價, 你覺得會出到咩質素
何不食肉糜?
呢間唔覺得係師傅問題
係屋主問題,鬼叫佢層樓咁鬼細咩
唔知最尾業主有冇比尾數
屌佢老母害人不淺,咁撚樣都得
錢又識收,野又做到一pat屎咁,仲叫人比尾數,傻撚左呀

屋主好慘
首先要個業主肯比佢改間屋 依家買新樓好少人會咁做

但敗筆係梳化做高背板 遮晒啲景

轉矮板/用咕𠱸好啲
呢d 咁既納米樓, 都係放張床仔訓下算啦
仲搞咁多野, 過多一年半載你都唔會想住, 賣出去/租出去算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞