LIHKG 箍牙集中討論區 48

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
喺長沙灣趙X波到箍 差3副就完成set 1
上箍去到最後一副 應該差唔多一年
埋單44000 服務無網上評價咁差
每次朝早覆診都係等十至廿分鐘到
不過見醫生可能得5分鐘
reception一個幾好人 一個講野好似唔夠訓咁

上年7月去consult 唔洗錢
兩個月後正式上箍 無剝牙 見到佢個record
係第一次consult後一個月先定好個final療程
等兩個月都應該都算耐

自己深咬同牙縫好疏
係咬到完全遮住下排門牙
門牙牙縫應該擺得入1毫子
所以要拉橡筋 將上前排拉返入去
但係因為骨突 無打骨釘係唔會解決到
不過唔係笑到路飛咁 都唔會睇到牙骨突
深咬依家無咗 牙大致泊齊
側面無咗嘴突
係門牙牙縫仲有個細窿
應該係佢嗰陣無幫我磨牙
下次覆診同佢傾吓先

fyi 戴一set係唔會齊哂 都係要做refinement
上箍頭幾日好酸軟無力 半個月內完全好返
咪水人啦
我箍咗大半年 箍牙技術我冇咩意見
但係次次上去都要等到2046
樓上話要等成粒鐘 點止呀
如果time cost好低唔會燥底可以搵佢嘅
有無巴絲搵莫浩源箍牙?
想知佢值唔值得?

我好撚滾 唔舒服
本身d牙都算齊 係上排門牙逼左出黎
整體都有啲哨 唔算好嚴重
主要都係想收返棚牙入去
想請教下呢啲情況使唔使落骨釘
同埋邊個醫生會比較岩呢d case
見到伍富山 胡春琳 莫浩源 都好似吾錯
你呢個case應該屬於重度哨
係咪都要骨釘
90% must
前日拆完箍 下排有用 牙後面有條鋼線固定住
但上排係拆完箍先印牙膜 冇用固定器 要10 日之後先拎得個透明固定器
咁呢10 日上排會唔會移位?
想問下consult 完佢比個價係要幾耐之內去箍?
我本來儲咗錢想箍,但因為屋企經濟困難要年尾/下年年頭先箍得
Ps. 嗰陣係4月尾Consult
吉咗個窿咁癲 有無個嘴突咗好多
問返診所應該會好啲
我箍igo大約25K左右
我覺得醫生幾好
有傾有講
佢有冇再幫你睇

所以我希望每次學徒整完佢都幫我檢查下囉
但係真係唔鍾意。。
呢排我用牙線去清潔其中一隻戴咗戒指嘅大牙,
發覺唔理點清潔都好,都聞到有臭味
刷完牙過1個鐘左右,就間唔中feel 到果個大牙位置出現臭味
係咪開始出現蛀牙
俾咁多錢竟然係學徒搞?
咁睇佢做咩?
岩呀 其實中環梁都係咁
上次等完成9個字 終於話醫生黎
點知係話另一個醫生整鐵線 真心燥左
我即刻話下我比咁多錢係睇梁醫生架喎 無喇喇叫第二個醫生睇我啲牙唔得囉
之後啲姑娘先係叫返中環梁黎睇
你好勁呀 夠膽出聲 我成舊番薯咁
我下次會出聲
真係唔係咁鍾意醫生最後擘大我個口睇2眼就話ok
你老未 今朝瞓醒 個口左右損到流血
白會問你O5ok 佢再親手剪囉
勁癲
佢自己都無檢查好
做臭自己個朵
唔係你諗果種
吉入肉姐
個鉤好細
等於你比支粗少少既針吉入肉咁
吉個窿仔出黎
d牙越箍越黃..有無美白牙膏推介
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞