LIHKG 箍牙集中討論區 48

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
我覺得你不如試下喺未拆箍前搵其他醫生望望,究竟難唔難箍返好。真係決定箍就要搵個好信任嘅先好箍
見佢咁貴 最後book埋另一間早啲既期consult左先 睇下可唔可以慳番2500
伍比起其他都算平 1500包xray
梁達志好似一千包晒
箍緊第4個月~ so far 感覺良好
感覺隱適美係咪會少d越箍越衰嘅case?定唔關事
如果你本身都有呢個問題
但你訴求係箍齊d牙令到個嘴平返d入去
咁你consult商量之後大家共識係喺果時嘅基礎上拉後d牙
咁我覺得比難怪個醫生
因為大家其實由始至終都無共識去fix「咩」嘅問題
佢應該有你consult 嘅文字版本文件
今次呢件事我覺得係大家溝通出咗問題
就你所講2個問題
1)上下牙有窿
2)成排上牙”咩”向一邊
你箍時無同醫生講你訴求(因為你本身已經有「咩」嘅情況,其實我個case都有d但我3個醫生都無提到亦無fix我呢個問題)
如果淨係呢部分就好難怪個醫生
但上下牙有窿如果表面望落去指嘅係明顯成>0.5-1mm咁就佢有問題

通常箍牙佢地只會fix你1個問題
如果你要拉埋(向後移)再全排牙包括埋大牙拉直d(水平移動)
咁個療程會長好多同個價錢應該會唔同(因為要拉郁埋大牙大牙其實好難郁)
如果你當初consult無講到呢個係你訴求之一但你好想依家再fix
咁應該要再洗一筆
有 但好似係正常的?可能最後要割牙肉
唔知我打去問佢話我牙肉腫咗 但得一面睇落細粒咗 唔知佢hea我定點
有無人三十歲後先整
真呀
好同意,其實我地作為client唔一定清楚自己d牙有咩問題,有d好明顯既位我地會知會提出要求改善,但作為專科醫生佢都應該要睇埋其他潛在問題再話比client聽,成個療程方案係應該consider晒所有問題去制定
仲多喎
釘完骨釘一邊勁痛
有冇人都係咁
有冇人試過箍緊發現隻牙鬆鬆地?
有冇得箍條鳩?
條鳩太撚長又粗
著褲都露撚晒出黎黎
D女成日望撚住晒
成日被佢地視姦
切咗佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞