LIHKG 箍牙集中討論區 48

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
Thx我都係猿人
你有無剝智慧齒
剝左可以再箍入啲?
有得分

唔一定要refer
專科應該唔包
普通科唔知
其實有冇人試過去外國箍牙?
譬如韓國 菲律賓 或者台灣嗰啲

香港嗰啲太貴 質素又參差
有冇人箍過元朗許溢清?
係佢度剝過智慧齒唔錯 但箍牙唔知點
唔好意思,無知一問,我嚟緊想箍牙,但遲啲有機會exchange,應該有3個月會唔係香港..呢個情況係咪應該exchange 完先返香港箍好啲?因為我個牙醫話2個月都好勉強,3個月就唔建議會唔會有牙醫肯做㗎
我岩岩開始係佢到箍,我開始左先發覺原來佢都算好貴,仲以為通脹咁勁我仲貴過你,同埋我以為普通科都識落骨釘,所以我都無特別問,以為有需要既時候牙醫就會落⋯
有冇人要裝橫顎桿,戴左3個禮拜都未慣條脷好痛好唔舒服呀,條脷比野㩒住搞到周身唔聚財咁
好勉強嘅意思係?
2個月至3個月唔去覆診?
點解唔等多3個月
就算有牙醫肯,對你排牙都唔係好
頭幾個月郁得好西利,同埋都幾唔舒服(去exchange咁玩都唔盡興啦
除非你去香港前照幫你剝牙上箍,但其實根本就無拉緊啲牙,啲牙唔會郁,但如果係咁,不如返黎先箍
想問下可以幫忙refer荃灣韓雋疇牙醫嗎?
https://t.me/anthemsc
係啊,佢話2個月先覆診都已經好勉強
我應該係過多半年左右先會去,變相去完exchange 先箍就等多差唔多10 11個月左右所以唔知可唔可以箍咗先再睇下到時候排牙會唔會可以遲啲先覆診
正常拆粒粒後會再收入少少
會再平返d
見身邊人拆前同後都有明顯收多咗入去

好少見有醫生有陶瓷damon
sis嘅醫生診所係唔喺中環?
想知箍咗幾錢
你要keep住覆診,係都等開關先啦,台灣似幾專業
我都有咁既問題
不過 我係箍之前已經有呢個問題
箍既期間 無左呢個問題
箍完又出現返😭

你有無問返你個牙醫有無得幫你處理呀🤧
我諗呢個你要同醫生夾
我追之前啲po都見到有人係箍箍下走左半年去exchange
一副上下2000算貴?準備整
去柬埔寨
後尾去咗整invisalign $5000 3副
覺得硬淨過舊嗰副
唔好意思 唔知道規矩
以為呢度都問得外國既 可能得罪大家
sorry
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞